« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RIM

Deseci tisuća ljudi uoči lokalnih izbora izrazili potporu Berlusconiju

Berlusconi je na skupu u središtu Rima optužio lijevi centar da se nalazi na strani mržnje, a sudove okrivio za zavjeru protiv njega i njegove stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

Rim

,

predizborni skup

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u subotu je napao "ispolitizirane" suce i oporbu iz lijevog centra pred desecima tisuća svojih pristaša okupljenih na velikom skupu u Rimu.

Skup je održan tjedan dana uoči važnih lokalnih izbora dok ispitivanja javnog mišljenja pokazuju pad popularnosti talijanskog premijera čiji su se suradnici i stranka našli upleteni u niz korupcijskih i izbornih skandala.

Berlusconi je s tribine na trgu San Giovanni u središtu Rima ponovio službeni slogan skupa "Ljubav uvijek pobjeđuje zavist i mržnju" što su okupljeni bučno pozdravljali povicima.

U subotu je Berlusconi ponovno optužio lijevi centar da se nalazi "na suprotnoj strani od ljubavi, što je mržnja" i potom pozvao svoje pristaše da u velikom broju izađu na lokalne izbore 28. i 29. ožujka.

"Ovdje smo kako bi branili naše pravo na glasovanje i pravo da nas se ne špijunira", rekao je Belrusocni referirajući se na isključenje nekih konzervativnih kandidata s izbora i uporabu prislušnih uređaja od strane istražnih sudaca.

Dužnosnici stranke Narod slobode u regiji Lazio nisu do propisanog roka predali listu svojih kandidata za izbore radi čega je Berlusconijeva stranka isključena s izbora u toj važnoj regiji. Berlusconi je, međutim, rekao da je isključenje "zavjera" protiv njegove stranke.

On je također optužio suce da su se nepravedno okomili na njegovu konzervativnu koaliciju pred izbore. (hina/metro-portal)

20.03.2010. 23:21:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh