« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
GLAZBA

"Dernjava" Pipsa po prvi put na vinilu

Album „Dernjava“ grupe PipsChips&Videoclips po prvi put će se naći na vinilu koji izlazi početkom prosinca 2020 godine

Dernjava
Dernjava (Arhiva)
Više o

Pips Chips & Videoclips

,

vinil

,

Dernjava

Dernjava" će biti prvi album Pipsa na vinilu, uz naslovnicu koji se direktno naslanja na originalno izdanje, a ne na primjerice drugo, prošireno.

Jednostruka ploča na A strani tako donosi pjesme „Ljubav", „Svaku noć sam pijan", „Malena", „Bolestan" i „Rock'n'roll zvijezda", dok su na B strani „Poštar lakog sna", „Mafija", „Novac" i „Pjevač Beatlesa & Stonesa".

Vinil, u izdanju LAA-a, biti će otisnut u limitiranih 400 komada, a kupiti će se moći u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Aquariusu u Zagrebu, Dallas Music Shopu u Rijeci i web narudžbom preko web sitea grupe te na info@laa.hr.

PipsChips&Videoclips - „Ljubav"

Album „Dernjava" sniman je od svibnja do srpnja 1995. u studijima „ZKM" i „Rockocko", miksan u kolovozu iste godine u ljubljanskom „Tivoliju", a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken.

Singl koji ga je najavio je bila „Mafija", a pratila su ga veliki hitovi „Ljubav"„Bolestan" i „Poštar lakog sna". Začuđujuće, jedna od najvažnijih pjesama u povijesti benda, „Malena", nikad nije bila singl, jer je sam bend više naginjao prema „Bolestan".

PipsChips&Videoclips - „Bolestan"

Svojevrstan uvod u album bila je ZKM-ova „Mafija" za koju je grupa napravila nekoliko pjesama i svirala ih uživo na predstavama. Režiser Lukas Nola tada je izjavio da je Pipse odabrao za suradnju jer su najviše predstavljali Zagreb tog doba.

Koncertne promocije bend je odsvirao u kultnom Lapidariju na Gornjem gradu, još jednom simbolu tadašnjeg Zagreba koji već duže vrijeme ne radi, te u rasprodanom OTV domu.

„Dernjava" će svojim vinilom obilježiti točno 25 godina od originalnog izlaska nakon kojeg je opravdano osvojila Porina za alternativno izdanje godine i upisala se među najveće hrvatske rock albume svih vremena

24.11.2020. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh