« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
GLAZBA

Solistički recital Sabrine Zelić

Na koncertu u sklopu ciklusa Vivant professores Zelić će za zagrebačku publiku izvesti djela ruskog skladatelja Aleksandra Skrjabina

Sabrina Zelić
Sabrina Zelić (Arhiva)
Više o

recital

,

Sabrina Zelić

Muzička akademija u Zagrebu poziva Vas na solistički recital klaviristice Sabrine Zelić u utorak, 1. prosinca 2020. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa! Na koncertu u sklopu ciklusa Vivant professores Zelić će za zagrebačku publiku izvesti djela ruskog skladatelja Aleksandra Skrjabina - Preludije op. 11, Poeme op. 32, br. 1 i br. 2 te Sonatu op. 68, br. 9.

Sabrina Zelić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknute pijanistice Pavice Gvozdić, a tijekom školovanja održala je brojne solističke i komorne koncerte te uspješno sudjelovala na mnogim natjecanjima. Muzikalnost, temperament i visok stupanj tehničke spremnosti donijele su joj državnu stipendiju za studij na prestižnom Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, gdje je pohađala specijalizaciju specijalizaciju, a na istoj je ustanovi završila postdiplomski studij u klasi velikoga ruskog pijanista Nikolaja Petrova koji je opisao kao kvalitetnog muzičara s dobrim osjećajem za formu i zvuk.

Od prvoga solističkog recitala održanoga s 13 godina pa sve do danas, neprekidno je prisutna na pijanističkoj sceni te je održala brojne recitale kao solistica i kao članica klavirskoga dua Sabrina Zelić - Rustem Kudoyarov. Gostovala je na brojnim festivalima te je snimala za potrebe brojnih radio-televizija, a za niz uspješnih nastupa u jubilarnoj Chopinovoj godini te za svoje zalaganje i doprinos radu društva Fryderyk Chopin Ministarstvo kulture Republike Poljske odlikovalo ju je ordenom Zasluga za poljsku kulturu 2010. godine.

Sabrina Zelić pozorno radi na predstavljanju ruske pijanističke škole te se s posebnom posvećenošću bavi i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, spajajući tradiciju zagrebačke i ruske pijanističke škole.

24.11.2020. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh