« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SUVERENI

David Cameron protiv snažnije političke unije u EU

Velika Britanija je veliki europski igrač u svim pitanjima koja zahtjevaju djelovanje Europe, i ne žele jaču poličku uniju

Cameron želi sačuvati suverenitet Velike Britanije
Cameron želi sačuvati suverenitet Velike Britanije (Arhiva)
Više o

EU

,

David Cameron

,

politička unija

,

centralizacija

Britanski premijer David Cameron upozorio je u četvrtak europske čelnike da je svaki pokušaj guranja europskih zemalja u dublju političku uniju pogrešan i da Velika Britanija u tome neće sudjelovati.

"Zemlje u Europi imaju svoju povijest, tradicije, svoje institucije, žele svoj vlastiti suverenitet, mogućnost da same donose odluke, i pokušaj da ih se ugura u centraliziranu političku uniju bila bi velika greška za Europu i Britanija neće biti dio toga", rekao je Cameron u govoru pred poslovnim ljudima na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Rekao je to dan nakon što je Britancima obećao da će provesti referendum o izlasku iz EU-a do kraja 2017. godine. "Velika Britanija je veliki europski igrač u svim pitanjima koja zahtjevaju djelovanje Europe - jačanju konkurentnosti, borbi protiv terorizma, zaustavljanju klimatskih promjena. I to je vrsta političkog djelovanja kakvo trebamo. No, centralizirana politička unija? Ne za mene, ne za Veliku Britaniju", istaknuo je Cameron.

24.01.2013. 14:16:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh