« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
QUICKSILVER

Dan velikih valova

Postoji jedno mjesto na svijetu gdje su valovi naprosto nevjerojatni

Više o

surfanje

,

Twiggie Baker

,

Punta de Lobos

,

Quicksilver

Godina dana treniranja, mjesec dana proučavanja i tisuće sati analiziranja i učenja. Sve je to potrebno da biste jednoga dana pronašli savršen dan, savršen sat i konačno savršen val od sedam metara. Gdje? Quicksilver natjecanje prvog tjedna u svibnju na Punta de Lobosu, idealnom mjestu za savršen val udaljenom 259 kilometara do Santiaga.

Dan je započeo 6-metarskim valovima, a do popodnevnih sati valovi su dostizali ogromnih 9 metara. 'To je naprosto savršeno, prekrasno za vidjeti. Valovi su bili zaista ogromni i nije ih bilo lako uhvatiti', rekao je južnoafrički surfer Twiggie Baker, koji je u konačnici pobijedio na natjecanju i u džepovima odnio bogatu nagradu od 10.000 dolara.

'Valovi su bili divovski. Bilo je doista mnogo vjetra što je dodatno zakompliciralo stvari tako da je u konačnici bilo zaista opasno uhvatiti takav val', kazao je Baker. Najbolje to znaju oni koji nisu uspjeli biti najbolji, Čileanac Diego Media koji je bio drugi i Amerikanac Peter Mell koji je u konačnici završio kao treći.

'Ovi valovi su neponovljivi. Chile je najbolje mjesto za surfanje. Prvi sam puta stigao prošle godine, na nekih mjesec dana, i bio sam potpuno oduševljen mjestom. Siguran sam da ću se vraćati ovamo sve dok ne umrem' oduševljen je bio Twiggie, jedini koji je u konačnici uspio uhvatiti onaj savršeni val.

Piše: Sebastián Morales, MWN, Metro Santiago
13.05.2009. 10:24:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh