« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
MLJAC

Čudesne namirnice protiv prehlade i gripe

Prehlade i gripe možemo se puno brže riješiti ako pazimo što jedemo, tvrde stručnjaci koji preporučuju nekoliko jeftinih, a izuzetno učinkovitih namirnica

Pileća juha radi čuda za prehladu
Pileća juha radi čuda za prehladu (Arhiva)
Više o

hrana

,

gripa

,

čaj

,

prehlada

,

banana

,

đumbir

,

krekeri

,

juha

,

pileća juha

Gripa i prehlada maltretiraju nas tijekom zimskih mjeseci, a u moru savjeta kako ih se riješiti što prije najbolje je poslušati one koji uključuju konzumaciju namirnica koje će napraviti najviše za vaše zdravlje.

>> Koja je razlika između gripe i prehlade >>

Na prvom je mjestu banana, sjajan saveznik oslabljenog organizma koja neće nadražiti želudac, ali će zato nadoknatiti elektrolite koje ste izgubili proljevom ili znojenjem, a uz to je prepuna lako probavljivog kalija.

>> Stiže gripa, ojačajte imunitet prirodnim pripravkom >>

Čaj će pomoći u skraćivanju tijeka bolesti, a vrijedi znati koji će kako djelovati - menta ikamilica smirit će nadraženi želudac, trputac lovor kašalj, a zeleni čaj s đumbirom, medom i limunom bori se protiv infekcija, jača imunitet i daje snagu.

>> Kako se jednostavno zaštititi od gripe i prehlade >>

Đumbir je izuzetno učinkovit jer je prepun vitamina koji će osnažiti imunitet, ljutkasti okus će otčepiti nos i pročistiti sinuse ako ga konzumiramo kao čaj, a uz to će vas riješiti nadutosti i mučnine. Naribajte na salatu, skuhajte kao čaj ... što god napravili, bit će korisno.

>> Najbolji prirodni lijek protiv gripe >>

Krekeri bez ikakvih začina najbolji su saveznik vašeg želuca jer su lako probavljivi i sprječavaju povraćanje i mučnine, a kad ih pojedete uz nezaslađeni čaj, dobit ćete dovoljno energije za borbu s bolešču.

>> Sve što trebate znati o gripi i prehladi >>

Za kraj, čudesna pileća juha naših baka krepki je obrok koji je idealan za zimske viroze - cistein smanjuje razinu sluzi u dišnom sustavu, smiruje simptome hunjavice i začepljenog nosa, a spriječit će i dehidraciju.

05.02.2015. 11:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh