« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
WOW!

Pronađena tajna vječne mladosti?

Vječna mladost je dostižna, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Stanford koji su pronašli način za produžavanje telomera, zaštitnika kromosoma

Vječna mladost? Hmmm :)
Vječna mladost? Hmmm :) (Arhiva)
Više o

vječna mladost

,

telomeri

,

mladolikost

Vječna mladost možda postaje stvarnost, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Stanford koji su pronašli način za produživanje telomera, struktura DNK smještenih na krajevima kromosoma čije skraćivanje pokazuje da je započeo proces starenja.

>> Znanstvenici pronašli unutarnji sat vječne mladosti >>

Telomeri štite kromosome od oštećenja, a ujedno su odličan pokazatelj prave biološke starosti našeg organizma na temelju dužine. Iako postoje određeni prirodni tretmani koji su se pokazali učinkovitim u zaustavljanju njihovog skraćivanja, znanstvenici tvrde da je nova tehnika izuzetno učinkovita i da ih može produžiti čak za tisuću nukleotida.

>> Eliksir vječne mladosti stiže iz Rusije >>

Na taj se način biološki sat stvarno vraća unatrag i tijelo se pomlađuje, što se pokazalo i na stanicama u eksperimentu koje su se nakon procedure ponašale mlađe i brže.

Prevencija protiv raznih bolesti starenja je, tvrde znanstvenici, na dohvat ruke, kao i rješavanje problema raznih teških genetskih bolesti koje su povezane sa skraćivanjem telomera.

>> Nova metoda borbe protiv starenja >>

Forever young? Vjerojatno, ali sigurno ne besplatno ...

05.02.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh