« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
SAD

Crkveni red u stečaju zbog odštetnih zahtjeva za seksualna zlostavljanja

Red Kršćanske braće nije objavio koliko tužbi za zlostavljanje postoji protiv njega, ali odvjetnici žrtava procjenjuju da se radi o više od 50 odštetnih zahtjeva

Institut Kršćanske braće zatražio stečaj zbog odšteta za seksualna zlostavljanja
Institut Kršćanske braće zatražio stečaj zbog odšteta za seksualna zlostavljanja (Željko Hajdinjak/CROPIX - ilustracija)
Više o

SAD

,

Crkva

,

zlostavljanje

,

stečaj

,

odšteta

Katolički red koji vodi škole diljem Sjedinjenih Država postao je drugi crkveni red u toj zemlji koji je podnio zahtjev za stečajem, zbog odštetnih potraživanja za seksualno zlostavljanje, izvijestio je u petak dnevni list The Seattle Times na svojoj web stranici, prenosi Hina.

List navodi da je da je Insitut Kršćanske braće, sa sjedištem u New Rochelleu, u saveznoj državi New York, u četvrtak objavio priopćenje u kojem navodi da je od okružnog suda u New Yorku zatražio pokretanje zaštićenog stečaja prema Poglavlju 11.

Većina predmeta vezana je uz slučajeve navodnog zlostavljanja u sada zatvorenoj školi Briscoe Memorial u okolici Seattlea, u saveznoj državi Washington. Red Kršćanske braće nije objavio koliko tužbi za zlostavljanje postoji protiv njega, ali odvjetnici žrtava procjenjuju da se radi o više od 50 odštetnih zahtjeva. Isusovački red u regiji američkog sjeverozapada proglasio je stečaj 2009. nakon nekih 200 zahtjeva za odštetu.

29.04.2011. 19:33:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    30.04.2011. 02:45
    neka ih pojede njihov prijatelj kapitalizam gamad pedofilska
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh