« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
MLJAC!!

Čokoladni izlet u tvornicu Zotter i Graz

Posjet tvornici čokolade Zotter doživljaj je kao iz filma Charlie i tvornica čokolade, a napravit ćete i svoju čokoladu

Povedite djecu na izlet iz snova
Povedite djecu na izlet iz snova (Arhiva)
Više o

putovanja

,

putovanja

,

produženi vikend

,

Dan neovisnosti Republike Hrvatske

,

najbolja putovanja

,

izleti

Bio jednom u 1990-ima jedan slastičar, kojemu su do tada poznate čokoladne kreacije bile jednostavno predosadne. Stoga se nakon radnog dana povukao u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati... Otkrijte sami koliko je bio uspješan...

Termin putovanja: 03.11.2012., sve doznajte na stranicama Best Travela!

Program putovanja:

Polazak u 6:00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni: 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  do Riegersburga i tvornice čokolade Zotter.

Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom, njemačkom jeziku...) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa.

Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati... Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa.

No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade .Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade.

Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti - sami. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati...

Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice.

Nakon posjeta tvornici čokolade odlazimo u centar Graza. Šetnja gradom ili slobodno vrijeme za shopping do 18:00 sati.

Odlazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Program uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu
  • ulaznicu za Zooter tvornicu
  • turističkog pratitelja
  • posjet Grazu
  • troškove organizacije programa

Cijena putovanja po osobi: 245 kn

Napomena: Cijena za djecu od 6-10 iznosi 195 kn, za osobe 11-17 godina 220 kn

Sve informacije o izletu možete dobiti u agenciji Best Travel

04.10.2012. 14:08:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh