« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GASITE GA

Chavez show: Twitter je alat terora, zabranimo ga

Venecuelanski je dikatator odlučio pokušati ono što možda samo bog može - zaustaviti svako djelovanje interneta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (P. Azdejković)
Više o

Hugo Chavez

,

internet

,

Venezuela

,

cenzura

,

Twitter

,

diktator

,

narodna skupština

Hugo Chavez postao je iznimno neprijateljski raspoložen prema društvenom servisu Twitter. Kontroverzni venecuelanski diktator nije baš dobro prihvatio činjenicu da je ovaj internetski alat za komunikaciju i razmjenu informacija postao jednim od glavnih sredstava njegovih zemljaka koji ga počinju koristiti u svrhu zahtjevanja za njegovom ostavkom i slobodom govora.

Tag #freevenezuela vrlo je brzo postao izuzetno popularan i praćen. Chavez je, naravno, da se kulturno izrazimo, poludio što netko pokušava ugroziti njegovu vladavinu.

Bez ustručavanja, Chavez je odlučio pokušati ono što možda samo bog može - zaustaviti svako djelovanje interneta! Dikator, oprostite, predsjednik je tako u Narodnu skupštinu Venezuele uputio zakonski prijedlog koji bi vlastima omogućio apsolutnu kontrolu nad internetskim sadržajima navedene zemlje.

"Društveni alati poput Twittera su prijetnja nacionalnoj sigurnosti i alat terora", rekao je Chavez pouzivajući predstavnike u Narodnoj skupštini da mu pomognu riješiti se terorističke prijetnje skrivene u društvenim servsima.

06.02.2010. 18:30:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    06.02.2010. 20:19
    kada se prisjetim kakve su sve laži prštale sa twittera za vrijeme nereda u Iranu, te kako je kasnije utvrđeno da su tajne službe (izraelske, britanske i američke) masovno iskoristile isti, moram se složiti sa gospodinom Hugom... :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh