Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2010. 18:30:28
GASITE GA

Chavez show: Twitter je alat terora, zabranimo ga

Venecuelanski je dikatator odlučio pokušati ono što možda samo bog može - zaustaviti svako djelovanje interneta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (P. Azdejković)

Hugo Chavez postao je iznimno neprijateljski raspoložen prema društvenom servisu Twitter. Kontroverzni venecuelanski diktator nije baš dobro prihvatio činjenicu da je ovaj internetski alat za komunikaciju i razmjenu informacija postao jednim od glavnih sredstava njegovih zemljaka koji ga počinju koristiti u svrhu zahtjevanja za njegovom ostavkom i slobodom govora.

Tag #freevenezuela vrlo je brzo postao izuzetno popularan i praćen. Chavez je, naravno, da se kulturno izrazimo, poludio što netko pokušava ugroziti njegovu vladavinu.

Bez ustručavanja, Chavez je odlučio pokušati ono što možda samo bog može - zaustaviti svako djelovanje interneta! Dikator, oprostite, predsjednik je tako u Narodnu skupštinu Venezuele uputio zakonski prijedlog koji bi vlastima omogućio apsolutnu kontrolu nad internetskim sadržajima navedene zemlje.

"Društveni alati poput Twittera su prijetnja nacionalnoj sigurnosti i alat terora", rekao je Chavez pouzivajući predstavnike u Narodnoj skupštini da mu pomognu riješiti se terorističke prijetnje skrivene u društvenim servsima.

06.02.2010. 18:30:28
http://metro-portal.hr/chavez-show-twitter-je-alat-terora-zabranimo-ga/32382/