« Hi-tech
objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana
UPS?

ChatGPT nije baš najpametniji

Umjetna inteligencija je s pojavom ChatGPT-a prošlog studenoga doživjela enorman uzlet u smislu šire popularnosti, ali kako se taj balon napuhao, tako se polako i ispuhao

Došao im je kraj?
Došao im je kraj? (Arhiva)
Više o

AI

,

ChatGPT

Vjerovali ili ne, OpenAI, tvrtka koja stoji iza ChatGPT-a, pred bankrotom je i ako se nešto ne promijeni, proglasit će ga iduće godine. Uz to, rezultati koje taj chatbot daje više nisu vjerodostojni. Reći će zli jezici da se previše družio s ljudima pa pridobio njihove osobine.

Dakle, prečesto u rezultatima širi dezinformacije, netočne informacije, priklanja se lažnim vijestima i zbog svega gubi na vjerodostojnosti. A prije samo nekoliko mjeseci bio je glavni alat školarcima, studentima i posebno onima koji se bave programiranjem, razvojem softvera, kodiranjem...

Nažalost, još tijekom lipnja su krenule sve izraženije informacije da ChatGPT daje loše rezultate na upite. Ili potpuno netočne.

U kolovozu se pak provelo istraživanje na Stack Overflowu, s kojeg je prema ChatGPT-u upućeno 512 pitanja i njih 52 posto ili 259 pokazalo se netočno.

Što ne bi bilo toliko pogubno da se radi o nečemu lako provjerljivom, no kad se radi o stotinama i tisućama linija koda, onda postoji problem. Što se potvrdilo jer 40 posto stručnjaka nije znalo identificirati koji odgovori su netočni, niti su mogli odmah otkriti gdje su greške.

Nažalost po sve koji se i dalje oslanjaju na ChatGPT, ni u rujnu rezultati nisu ništa bolji. Tako nešto sugerira kao da je OpenAI pažnju usmjerio na nešto drugo i da je ChatGPT u fazi stagnacije, da ne kažemo - nebrige.

07.10.2023. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    chatg
    14.10.2023. 09:02
    Čini se da postoje ozbiljni izazovi u vezi s ChatGPT-om, s obzirom na tvrdnje o lošim rezultatima, netočnim informacijama i smanjenju vjerodostojnosti. OpenAI je tvrtka koja je donijela inovaciju u području umjetne inteligencije, ali kao i svi tehnološki projekti, suočava se s izazovima i kritikama.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh