« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
NOĆNA VOŽNJA

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu Hrvatske

Zbog niske temperature ponegdje je moguća poledica, a u Lici i središnjoj Hrvatskoj vidljivost je smanjena zbog magle

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu Hrvatske
Ceste su mokre i skliske u većem dijelu Hrvatske (HAK)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

poledica

,

skliski kolnici

,

mokri kolnici

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja Hrvatski autoklub te upozorava vozače da je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U Lici i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle, smanjena je vidljivost na dionicama autoceste A 1, od čvora Karlovac do tunela Sveti Rok. S obzirom na vremenske prilike i vremensku prognozu, HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocestama A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, kao i na većini ostalih cesta u Gorskom kotaru i Lici nema posebnih ograničenja.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici samo na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

27.11.2010. 22:34:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh