« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ZA RAVNOPRAVNOST

Gordana Sobol predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a

Žene SDP-a će raditi na stvarnoj primjeni svih zakona, politika i strategija u Hrvatskoj, izjavila je Gordana Sobol

Gordana Sobol i Milanka Opačić
Gordana Sobol i Milanka Opačić (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

SDP

,

Gordana Sobol

,

žene SDP

Za predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a večeras je izabrana Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. Sobol je na izbornoj skupštini Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a bila jedina kandidatkinja za to mjesto.

U izjavi za Hinu Gordana Sobol je rekla kako je Socijaldemokratski forum žena SDP-a izbornu skupštinu imao uoči izborne godine, pa će s jedne strane raditi na ostvarenju njihova opredjeljenja za ravnopravno uključivanje i zastupljenost žena na izbornim listama, a s druge strane čeka ih zajednički rad u stranci na izradi svih programskih dokumenata s kojima izlaze pred građane.

"Sljedeće godine i godina iza toga, jer očekujem da ćemo preuzeti vlast, žene SDP-a će raditi i na stvarnoj primjeni svih zakona, politika i strategija koje i sada ima Hrvatska. One se, na žalost, ne primjenjuju ili se ne primjenjuju u dovoljnoj mjeri, a važne su ne samo radi ravnopravnosti žena, nego i radi demokratizacije cijelog društva i iskorištavanja svih potencijala koje ovo društvo ima i čiji su neizostavni dio i žene", istaknula je Sobol koja će dužnost obnašati u iduće četiri godine. (hina/metro-portal)

27.11.2010. 20:03:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh