Metro-portal.hr

objavljeno 02.02.2015. 16:21:09
EH, DA ...

Celulit - mitovi i istina o mrskoj narančinoj kori

Ako mislite da je moguće potpuno ukloniti celulit - varate se, jer svi tretmani su uspješni samo donekle, tvrde dermatolozi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Celulit ili mrska narančina kora koja muči mnoge žene (i ponekog muškarca) tema je koja ima toliko mitova i legendi da se s njom može mjeriti samo seks, a evo što o njemu kažu dermatolozi.

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Mit je da samo pretili ljudi imaju celulit, iako je istina da veća količina sala omogućava celulitu stvaranje većih udubina i veću vidljivost. S druge strane, nije mit da se celulit gubi mršavljenjem - manje sala, manje kila, manje celulita. Ipak, i dalje je tu ...

>> Celulit - najbolje namirnice koje ga uklanjaju >>

Kreme protiv celulita su samo djelomično učinkovite, kažu dermatolozi, jer one zapravo debljaju kožu i na taj način smanjuju vidljivost celulita. No, kad ih prestanete koristiti, celulit opet postaje vidlji.

Istina je da postoje učinkoviti tretmani protiv celulita, primjerice laser i radiofrekvencije, no i dalje je njihova učinkovitost maksimalno 70 posto.

>> Povrće koje uništava celulit >>

Stoga, ako vas je zeznula genetika i dala vam celulit, morat ćete se pomiriti s činjenicom da nikad neće potpuno nestati, ali ga možete učiniti gotovo nevidljivim.

02.02.2015. 16:21:09
http://metro-portal.hr/celulit-mitovi-i-istina-o-mrskoj-narancinoj-kori/89943/