« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PROTURJEČNOST

Čelnica njemačkih protestanata žali što je vozila pijana

Margot Kaessmann prešla je preko crvenog svjetla na semaforu, a imala je razinu alkohola u krvi tri puta veću od dopuštene

(Getty Images)
Više o

alkohol

,

Margot Kaessmann

,

njemački protestanti

Čelnica 25 milijuna njemačkih protestanata zaustavljena je zbog nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu dok je vozila pod utjecajem alkohola, priopćio je ured tužitelja u Hanoveru u utorak.

Margot Kaessmann, stara 51 godinu, imala je razinu alkohola u krvi tri puta veću od dopuštene, rekao je agenciji Reuters tužitelj u Hanoveru Juergen Lendeckel. On je rekao da je Kaessmann pod istragom i da bi mogla izgubiti vozačku dozvolu na godinu dana.

"Šokirana sam što sam mogla učiniti tako strašnu pogrešku", rekla je Kaessmann, koja je luteranska biskupica Hanovera, za list Bild. "Svjesna sam koliko je opasno i nedgovorno piti i voziti i spremna sam na pravne posljedice".

Kaessmann, majka četvero djece, radila je na oživljavanju crkve u Njemačkoj koja je gubila članove. Smatrana je proturječnom osobom za čelo crkve jer je razvedena. Također je i otvorena kritičarka njemačke vojne uloge u Afganistanu. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 20:44:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh