« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
OPTIMIST

Cameron tvrdi da Velika Britanija nije isključena iz EU

Nismo u monetarnoj uniji i ne želimo biti; nismo u Schengenskoj zoni i zbog toga sam sretan, kaže britanski premijer

David Cameron i dalje smatra Britaniju dijelom EU
Više o

Velika Britanija

,

EU

,

David Cameron

,

isključenje iz EU

Britanski premijer David Cameron u petak je izjavio kako Velika Britanija nije isključena iz Europske unije unatoč njezinu protivljenju planu o promjeni sporazuma u Bruxellesu.

"Nismo isključeni, mi smo i dalje dio EU-a, jedna smo od vodećih članica jedinstvenog tržišta", izjavio je Cameron u intervjuu za lokalnu televiziju nakon europskog samita u Bruxellesu.

Glede odbijanja Velike Britanije da prihvati promjene sporazuma 27 zemalja članica EU-a, rekao je kako to bez sumnje znači promjenu u odnosima Britanije s Europom, ali da "ono što je u središtu međusobnih odnosa - jedinstveno tržište, trgovina, ulaganja, gospodarski rast, povećanje zaposlenosti - i dalje ostaje isto", kazao je Cameron.

"Kad je riječ o obrani, mi smo glavna europska članica u NATO-u. Kad je riječ o europskoj vanjskoj politici, mi smo među glavnim čimbenicima", dodao je. "No nismo u monetarnoj uniji i ne želimo biti; nismo u Schengenskoj zoni i zbog toga sam sretan, jer želim da nas naše granice štite od ulaska u zemlju ilegalnih imigranata, oružja i droge", rekao je britanski premijer.

09.12.2011. 21:23:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava
    10.12.2011. 03:04
    Britanija muze EU od kada su ušli, a ne pridržavaju se ni osnovnih regula.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh