« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

Čaj za mršavljenje

Ako ste u potrazi za prirodnim i zdravim načinima kako najlakše izgubiti kilograme, vrijeme je da isprobate čaj za mršavljenje

Čaj je odličan za skidanje kila...
Čaj je odličan za skidanje kila... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

čaj

Postoje pripravci u obliku čaja koji će ubrzati vaš metabolizam, dati vam potrebne zdrave sastojke, ali i oni koji će utažiti glad. Uz kontinuiranu tjelovježbu i zdravu prehranu, čaj za mršavljenje će malo po malo topiti vaše kile.

Mogu li smršaviti uz pomoć čaja?

Smatra se da postoje određeni sastojci od kojih možete raditi čaj za mršavljenje, a koji će imati blagotvoran učinak na vaš organizam. Cilj korištenja takvih napitaka je izbacivanje toksina i slobodnih radikala iz organizma.

Čak i ako samo želite nakon blagdana malo očistiti organizam, posebice nakon masne hrane ili puno šećera, čaj za mršavljenje može poslužiti kao čaj za detoksikaciju. Čajevi su generalno jako dobar izvor vitamina, polifenola, minerala i aminokiselina, flavonoida te teina.

Upravo flavonoidi su ti koji potiču metabolizam da brže razgradi masnoće, a tein ima ulogu povećavanja energije i tako veće potrošnje kalorija. Tein i kofein iz čaja služe za ubrzavanje metabolizma pa tako i gubitak kilograma.

Najbolji čajevi za mršavljenje

U nastavku donosimo popis najboljih čajeva za mršavljenje koje možete konzumirati.

Crni čaj - najbolji crni čaj za mršavljenje je Puerh, no i običan crni čaj će poslužiti kao dobar saveznik. Naime, crni čaj ima ulogu smanjivanja šećera i masnoća u krvi. Pokazalo se kako upravo crni čaj može pomoći kod smanjivanja kilograma. Razlog za to je i visoka razina flavonoida koji imaju antioksidativna svojstva. Najbolje bi bilo konzumirati ga nakon jela.

Čaj od đumbira - čajevi koji se ne rade samo od listova neke biljke, već oni za koje se koristi cijela biljka, jako su dobra pomoć kod mršavljenja. Takav je i čaj od đumbira koji može pomoći u regulaciji razine hormona, topljenju masnih naslaga i ubrzavanju metabolizma. Kod ovog čaja jedino trebate biti oprezni da ga konzumirate u manjim količinama te da nakon tjedan dana napravite pauzu od nekoliko dana.

Čaj od koprive i maslačka - ovaj domaći čaj za mršavljenje djeluje protuupalno i antibakterijski, a smatra se da ima i utjecaj na smanjivanje masnih naslaga. Vjeruje se kako čaj od koprive može pomoći kod smanjivanja celulita. Ovaj čaj služi za smanjivanje povišenog kolesterola i generalno je dobar za osobe koje žele smršaviti jer potiče brži rad probavnog sustava.

Čaj od limuna - kao dio limun dijete preporučuje se limunada, no može se koristiti i čaj od limuna za mršavljenje. Čaj od limuna sadrži d-limonen i pospješuje gubitak tekućine iz tijela. Uz to, djeluje kao diuretik. Dobro je poznato da cimet i limun djeluju kao napitak koji topi kile jer potiču metabolizam i tako doprinose mršavljenju. Zbog toga u čaj od limuna nemojte zaboraviti dodati malo cejlonskog cimeta.

Zeleni čaj - zeleni čaj sadrži EGCG, enzim koji je zaslužan za smanjivanje masnoća u krvi pa tako i masnih naslaga. On povećava potrošnju energije, ubrzava metabolizam i poboljšava probavu. Upravo zbog toga je zeleni čaj odličan čaj za mršavljenje jer može pomoći u smanjivanju prekomjerne težine te korigirati količinu masti u organizmu.

22.01.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.01.2021. 17:15
    treba ga svaki dan piti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh