« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
STVARNO?

Koliko žene troše vremena na izgled?

Prosječna žena na šminku i frizuru potroši cijela dva tjedan pred ogledalom tijekom jedne godine, vjerovali ili ne

Tu se troši vrijeme...
Tu se troši vrijeme... (Arhiva)
Više o

žene

,

šminka

Žene osim svega što rade tijekom dana, uvijek ostave barem malo vremena za jednu stvar bez koje, izgleda, jednostavno ne mogu - ogledalo.

Naime, u slučaju da se stalno žalite kako bi dan trebao biti dvostruko duži i kako nemate vremena ni za što, razmislite o ovome - rezultati istraživanja su pokazali da prosječna žena dnevno pred ogledalom (u svim mogućim varijantama) provede čak 55 minuta.

Kad se ta impozantna količina vremena pomnoži s brojem dana u godini, dobivamo nevjerojatnu brojku od cijela dva tjedna koje žene provedu šminkajući se i namještajući frizuru pred ogledalom.

Prevedeno u sate, 355 sati godišnje i ne izgleda toliko puno, no muškarci se pred ogledalom zadrže stotinjak sati manje, što znači stotinjak sati više vremena za druge aktivnosti.

Problem je, vjeruju istraživači, u medijskoj slici ljepote koja se promovira, pa bez obzira na količinu utrošenog vremena, čak 60 posto žena i 78 posto tinejdžerki nije zadovoljno svojim izgledom.

Muškarci su tu prilično šire ruke prema svom izgledu, jer ih 36 posto izjavljuje da nisu zadovoljni. 

Žene su uglavnom nezadovoljnije kad su već rodile djecu, a kritične točke koje navode oba spola su tanka kosa, trbuh i problematična koža. 

22.01.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh