« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BURNA 2010.

Astrolozi najavljuju početak Trećeg svjetskog rata i pad Vlade u Hrvatskoj

Predsjednica Hrvatske udruge astrologa predviđa pozitivan pomak u medijima i obrazovanju te nastavak svađa sa susjedima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

astrologija

,

Hrvatska

,

svijet

,

2010.

2010. godina posljednja je godina desetljeća, prve dekade novog tisućljeća i stoljeća. Trebamo li sumirati sve što se događalo posljednjih 10 godina ili gledati prema naprijed?

Jedno vjerojatno ne isključuje drugo, pa se prema zakonu akcije i reakcije na temelju prošlih događaja može uvidjeti barem iskrica onog što dolazi.

A ono što dolazi uvijek intrigira čovječanstvo, premda bi skeptici rekli da se ne bi opametilo ni kad bi znalo što ga čeka. Hoće li novo desetljeće, i stoljeće u cijelini, biti period znanja i napretka ili nastavljamo dalje u revijalnom tonu, sa sukobima, ratovima i raznim previranjima? Odgovor se vjerojatno nalazi negdje u sredini, i sve dok se uspjeva održati balans, ovaj naš planet i dalje će se okretati.

Svijet

Vrli internet, bez kojeg bi danas bilo gotovo nemoguće zamisliti moderan život, prepun je različitih podataka i informacija, vezanih za 2010. - od vjerojatnih pa do onih bizarnih.

Tako se navodi da će iduće godine početi, ni manje ni više nego Treći svjetski rat i to u studenom, a trajat će do listopada 2014. Rat će uključivati i upotrebu nuklearnog te kemijskog oružja. Naime, ovo je jedno od predviđanja poznate bugarske vidovnjakinje Vange, a kako tvrde svjedoci, ona ne griješi. Sve što se može reći na to - živi bili pa ne vidjeli.

Valjalo bi izdvojiti još par zanimljivih natuknica svjetskih astrologa, a tiču se naravno svijeta, politike i znanosti.

 • Barack Obama izražava interes za holistički pristup liječenju, a ˝liječenje svijeta˝ postaje dominantna tema njegovih govora u 2010. godini. Osim toga, posredovat će povijesnom sporazumu između Izraela i Palestine.

• Iran odustaje od nuklearne energije, međutim Sjeverna Koreja nastoji ugrožavati mir

• Britanija se povlači iz Afganistana

• Umire Bin Laden

• Europski parlament legalizirat će heroin za ovisnike koji ga žele uzimati pod medicinskim nadzorom

• Fizičari pronalaze nov i učinkovit način generiranja električne energije iz vode

• Jedna slavna osoba bit će oteta

Kao što se može vidjeti, dosadno nam sigurno biti neće, a možda nam čak i uspije da se uništimo prije one famozne 2012. Ako ništa drugo, barem će Hollywood imati inspiracije za neki novi blockbuster, kao uvertiru prije apokalipse.

Hrvatska

Što se Hrvatske tiče nema sumnje da će nam i 2010. godina biti zanimljiva. Ovi prostori nikada nisu mirovali, pa tako je za očekivati i splet različitih događaja, a kakvi bi oni mogli biti, za Metro-portal govori Julija Pintar, predsjednica Hrvatske udruge astrologa.

Početak 2010. donijet će nam preobrazbu oporbe u želji za postizanjem višeg standarda vladanja, a ne samo dosezanja vladajućeg položaja. Bit će to i važan test za vladajuće, a može doći i do raskola koalicije ili neke stranke, pa čak i pada vlade. ˝Neka  smjena izaziva neizvjesnost, a moguća je i tuga zbog umirovljenja ili smrti neke istaknute žene˝, objašnjava astrologinja Pintar.  

Bit će burno u Saboru i medijima, a za očekivati je široku i gorljivu raspravu o zakonskim promjenama i nacionalnim interesima. Što se vanjske politike tiče, opet bi moglo biti napeto u odnosima sa susjedima i vezano uz razgraničenja, pa je moguće usporavanje, zastoj, otkazivanje, uz žučljivu retoriku.

˝Zaposleni u medijima, znanosti i obrazovanju i turizmu mogu čekati iznenađujuće promjene, pritisci nose pozitivne rezultate, osobito ako pravosuđe odradi neke stvari i rasčisti situaciju˝, dodaje Pintar.

Kraj 2010. donijet će iznenadnu popularnost neke žene i nagle, temeljite promjene izazvane otkrićem korupcije ili pak nekog dramatičnog događaja, zločina. Osim toga i na polju socijalnih i radničkih prava bit će burno. Uslijed pogoršavanja situacije doći će prijelomnog trenutka u kojem je vjerojatna pobuna protiv korupcije te čak i pad Vlade.

Lijepa naša očito će se držat i dalje one stare: 3 Hrvata, 5 stranaka. No, kao da nemamo dovoljno vlastitih problema, nastavit će nas gnjaviti i izvana. Kad je već krenulo neka ide do kraja, a oni koji će najviše ispaštati bit će kao i uvijek - samo obična raja.

Ugodni blagdani svima.

Ako vas zanima što zvijezde poručuju vašem znaku u novoj godini, pročitajte Veliki godišnji horoskop za 2010. Metro portala.

Piše: Tomislav Vuković
17.12.2009. 09:09:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    lipi
    22.12.2009. 03:54
    ne moraš bit vidovit da to predvidiš
  2. avatar
    donhuangenaro
    22.12.2009. 10:36
    3. svjetski rat se potiho vodi već godinama, a zove se rat protiv terorizma, jedini novi mogući sukob 2010. je Iran/Izrael, koji će bit lokalan, ali da su htjeli, Izraelci bi već nešto učinili, no strateška situacija se promijenila od njihovog velikog poraza u Libanonu 2006 i nije im svejedno... a kao što vidimo čitav svijet se digao na noge za vrijeme njihovog najnovijeg masakra Palestinaca... ali prvo treba očekivati lažni napad tipa 9/11, gdje će se stvoriti lažni dojam da su Iranci krivi, pa će onda slijediti napad na Iran :-P
  3. avatar
    22.12.2009. 11:28
    Rat nije samo oružani sukob, on ima svoje socijalne, ekonomske i filozofske komponente.
    Nije točno da 3. svjetski rat traje ili tek slijedi, on je završio '90. Odmah nakon njega počeo je 4. koji još uvijek traje, a 'rat protiv terorizma' samo je jedan njegov dio. Veći dio rata prolazi neprimjetno jer je to jedini način na koji ga većina, protiv koje se vodi, može izgubiti...
  4. avatar
    donhuangenaro
    22.12.2009. 20:15
    može i tako ;-)
  5. avatar
    Astromaestro
    03.01.2010. 19:33
    Kako se bavim astrologijom... ne mogu ne reagirati oko jedne stvari..... Meni se stalno provlaći kroz glavu kako će Obama biti ubijen ovoga ljeta.......Što se tiče prijeveremenih izbora, ja to pričam od 2007 kada su bili u toku parlamentarni izbori... Nekako su se jedva provukli 2009 ali ove ziher ne... Sva pljačka i dugovi, izazvani pohlepom i nesposobnošći dolaze na naplatu.....BYTHEWAY... sve je počelo 1991 kada su ameri napali Irak prvi puta..... idu teška vremena sve do kraja 2012.....
  6. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    05.01.2010. 19:59
    ma ti astrolozi nemaju pametnijeg posla
  7. avatar
    tarot
    28.01.2012. 11:40
    Bit će burno u Saboru i medijima, a za očekivati je široku i gorljivu raspravu o zakonskim promjenama i nacionalnim interesima. Što se vanjske politike tiče, opet bi moglo biti napeto u odnosima sa susjedima i vezano uz razgraničenja, pa je moguće usporavanje, zastoj, otkazivanje, uz žučljivu retoriku. ISTINA TAKO I JEST!!
  8. avatar
    Silvio Sponza
    17.03.2015. 12:44
    Bavim se 25 godina s astrologijom i distanciram se od ovakvih prognoza . Da bi ispravio greske u klasicnoj astrologiji , izumitelj sam nove astroloske teorije koju sam nazvao 'situacijska astrologija' . Jednostavno danasnji astrolozi ne uzimajuci u obzir patuljaste planete koje su dalje od Plutona cine puno gresaka u prognozi , a dovoljno je znati da jedan od najutjecajnjih po imenu Makemake poslje tridesetak godina prolaza na Djevicu nakon jeseni 2013. godine i jos uvjek je na vrhu Vage , te upravo je to jeda od glavnih razloga ove globalne krize , pa zato smatram da sto vise ratovi haraju to vise bolesti jacaju .
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh