« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
PREDAVANJA

Bukača u CKI Maksimir

Monodrama po istoimenoj knjizi Martine Mlinarević u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Bukača
Bukača (Arhiva)
Više o

CKI Maksimir

,

Bukača

Glumica Tea Šimić u nedjelju, 26. veljače 2023. u 20:00 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, izvest će monodramu „Bukača" nastalu po istoimenoj knjizi Martine Mlinarević.

Predstava u produkciji Kazališne družine Emma kombinacija je dinamične govorne radnje s elementima scenskog pokreta i lutkarstva. „Bukača" bez cenzure govori o turbulentnoj godini dana Martininog života, koja se uz borbu s teškom bolešću borila i s mržnjom sredine u kojoj je odrasla.

Martina Mlinarević - novinarka, književnica i aktivistica, danas živi i radi u Pragu kao ambasadorica BiH. Tik prije odlaska izdala je ovu knjigu, koju naziva svojim najsnažnijim krikom.

Izbačena iz vlastitog doma, od strane vlastitog oca, s djetetom u naručju, kreće na putovanje puno boli, ali i čudesno lijepih događaja. Osim karcinoma dojke i zakržljalog mentaliteta male sredine, jednako je važna problematika cyberbullying. U mnogim dijelovima ove monodrame dobit ćemo britke odgovore na pitanja „što je to prava ljubav" i „kako biti dobar čovjek".

Kad nekoliko puta za dlaku izbjegneš smrt, onda živiš samo za danas i nemaš vremena za ništa drugo osim ljubavi.

Glumica, Tea Šimić, je oblikovala tekst i donijela vlastita redateljska rješenja.

Uz mračne scene u kojima je prenesen Martinin emotivni i fizički pakao, iskorišten je i humor kako bi se postigao comic relief. Pokretom i govorom glumica vješto prikazuje sve stanice Martininog putovanja, popraćene prikladnom glazbenom podlogom. Nezaobilazno je napomenuti da je knjiga izdata 2019. godine, a premijera ove monodrame bila je njezina praizvedba. ''BUKAČA'' je u rujnu 2022. godine osvojila prvo mjesto na regionalnom festivalu monodrame ''INBOX''.

Cijena ulaznice: 8 EUR (60,28 HRK)                                     

Rezervacija ulaznica: Martina Mandek /+385 989900766 / martina.mandek@gmail.com

Prodaja ulaznica:  Ulaznice možete kupiti sat vremena prije početka predstave u Centru ( samo za gotovinu).

23.02.2023. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh