« Seks
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
AHA!

Buđenje ženskog libida nije toliko komplicirano

Ako vi spadate među žene koje znaju koliko je seks dobar za vas i želite ga, ali zapravo nemate onaj pravi osjećaj - evo savjeta kako libido vratiti na normalne razine

Raspalite malo maštu
Više o

libido

,

ženski libido

Žene se često optužuje za manjak libida i, posljedično, želje za seksom što u dobrom broju slučajeva nije neistina, no ako muškarci misle da žene ne znaju da je seks zabavan i zdrav, varaju se.

E, pa ako vi spadate među žene koje znaju koliko je seks dobar za vas i želite ga, ali zapravo nemate onaj pravi osjećaj - evo savjeta kako libido vratiti na normalne razine.

Briga o tijelu - naravno da je za dobar seksualni život važno imati dovoljno kondicije i energije, odnosno važno je dobro se osjećati. Za to je ponekad potrebno vježbati i van spavaće sobe. Trideset minuta vježbanja dnevno sigurno će vam pomoći - to ne moraju biti nikakve naporne stvari, dovoljan je brži hod ili lagano trčanje.

Prehrana - pravilna i uravnotežena prehrana ima, naravno, vrlo dobar učinak na cijelo tijelo. Pravilna i drugačija prehrana može pokrenuti i vaš libido. Začini imaju poticajni učinak pa zato navalite na češnjak, luk, poriluk, vlasac, komorač, anis, đumbir, cimet, crni papar, hren i tako dalje. No uz ovo povrće i začine pobrinite se za svjež dah kako njime ne biste otjerale partnera. Vašem libidu pomoći će i morski specijaliteti. Losos, sardine i školjke bude strasti i imaju blagotvoran učinak na zdravlje.

Razmišljanje o seksu - seks i libido neće doći sami od sebe. Ne postoji gumb koji možete pritisnuti i koji će vam raspaliti požudu i strast. Razmišljajte o seksu i seksualnosti kao i o drugim važnim stvarima kroz dan. Dopustite si da vam seks pada na pamet češće; polako maštajte i ne susprežite se pred svakakvim fantazijama. Kada na kraju dana dođete kući sigurno ćete pokušati navesti partnera da vam bar neke od njih i ispuni. 

Romantika - za nizak libido nije uvijek kriva dob ili neprimjerena prehrana. Ponekada si je jednostavno potrebno uzeti vremena za partnera. Ne zaboravite mu se posvetiti. Ako se vaša komunikacija svela na minimum, na primjer, nijedan obrok u danu ne jedete skupa, ne možete očekivati vatromet u spavaćoj sobi. Priuštite si romantičnu večer uz butelju vina, ali ne previše alkohola kako ne biste ugušili iskrice i partnera učinile privremeno impotentnim.

22.07.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh