« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
UPS!

Buđenje može biti stresno?

Uz kucanje srca, kao simptomi javljaju se još nervoza, anksioznost te nemogućnost spavanja.

A kako se vi budite?
A kako se vi budite? (Shutterstock)
Više o

anksioznost

,

ubrzanje srčanog ritma

Ako se budite ubrzanog rada srca, ne uznemiravajte se previše - česti osjećaji stresa i anksioznosti mogu potaknuti otpuštanje u krv onih hormona koji pojačavaju rad srca.

Uz samo prebrzo kucanje srca nakon buđenja, ljudi s ovim problemom se još mogu boriti s nemogućnošću dobrog odmora, plitkim disanjem i kratkim dahom.  

Sljedeći u nizu razloga je prehrana koja ima veliku ulogu u kvaliteti sna (pogotovo nakon obroka pojedenih kasno u danu). Konzumiranje šećera prije odlaska na spavanje može jedan od čimbenika ubrzanog kucanja srca, kao i konzumiranje kofeina.

Uz kucanje srca, kao simptomi javljaju se još nervoza, anksioznost te nemogućnost spavanja. 

Anemija je još jedan od razloga zbog kojih se budite s brzim otkucajima srca. Osobe s anemijom nemaju dovoljno crvenih krvnih zrnaca koji cirkuliraju tijelom što dovodi do brojnih problema, a jedan od njih je i brzo kucanje srca. 

Možda čak i nelogičan razlog, ali navodno je i nedostatak sna jedan od razloga buđenja s jakim kucanjem srca. Jedno istraživanje provedeno u SAD-u je pokazalo kako nakon samo 24 sata nedostatka sna sudionici osjećaju povećanje otkucaja srca i krvni im se tlak automatski podiže. 

18.11.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.11.2019. 10:03
    tesko se razbudim treba mi 3o minuta da izadem iz kreveta
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh