« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KORISNE METODE

Budite odmorni i svježi uz samo 4 sata sna

U idealnom svijetu svi imamo 8 sati sna i ujutro se budimo svježi, odmorni i spremni za nove radne podvige...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

san

,

odmor

,

izgled

No nekad nam obaveze oduzmu vrijeme potrebno za odmor. Beba koja plače, nesanica, izlazak do kasno u noć učine svoje. Pogledajte kako izgledati i osjećati se kao da ste imali osam sati sna, iako ste spavali upola manje.

Neka bude svijetlo - ˝simulator zore˝ svjetiljka je koja se postupno pali. Pomoći će da malo prevarite tijelo koje ćete uvjeriti da je već zora i da je vrijeme da tijelo počne s procesima buđenja iako je vani još noć! Takav simulator automatski prekida proizvodnju hormona sna poput melatonina i potiče hormone buđenja kao što je kortizol. Studije su pokazale da svijetlo podiže raspoloženje, produktivnost i nivo energije.

Istezanje je bitno - dobro istezanje vrijedi kao 10-minutni drijemež. Dok ležite rukama dohvatite zaglavlje krevete, duboko udahnite, te se istegnite od dlanova do stopala. Polako izdahnite i ponovite proces.

Pod tušem je sve ljepše - zamislite da ste zakoračili u magični vodopad koji će isprati sav vaš umor. Ova vizualizacija pomoći će vam da se osjećate svježe i budno. Nakon toga zamislite svježe proljetno jutro. Vizualizacijom sunčevih zraka potaknut ćete pokretanje energije.

Kozmetika pomaže - danas postoji velik izbor kozmetičkih proizvoda kojima možete nahraniti kožu te sakriti podočnjake, bore i generalno umor na vašem licu. Iskoristite ih koliko je to u vašim mogućnostima.

Izaberite prave namirnice - u smislu buđenja, kava je dobar izbor ujutro kao i doručak niskog glikemijskog indeksa poput zobenih pahuljica ili muesli. Kompleks vitamina B također povećava mogućnost tijela da crpi energiju iz hrane.

Ostanite zaposleni - iako možda jedva čekate da se vratite doma s posla i utonete u san, sama radna aktivnost manje umara od dokolice.

08.03.2010. 12:39:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh