« Život
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
POTVRĐENO

Brzom hranom do manjeg kvocijenta inteligencije

I britansko je istraživanje potvrdilo teorije australskih i američkih znanstvenika koji tvrde da brza hrana u djetinjstvu nepovratno ruši inteligenciju

Želite li dijete poput Homera Simpsona? :)
Želite li dijete poput Homera Simpsona? :) (Arhiva)
Više o

fast food

,

brza hrana

,

kvocijent inteligencije

,

IQ

Već treće istraživanje na temu povezanosti brze hrane i kvocijenta inteligencije daje iste rezultate, a lanci brze hrane rastu i bogate i dalje. Nakon australskog istraživanja koje je pokazalo razliku od dva boda na IQ skali, američko je dalo rezultat od 5 bodova, a zadnje britansko još i više.

Ukratko, djeca koja jedu brzu hranu sigurno će imati manji IQ od djece koja redovno jedu svježe pripremljenu hranu, kaže istraživanje Sveučilišta u Londonu na 4 tisuće malih Škota starih od tri do pet godina.

Ovoga su se puta istraživači koncentrirali ne na grupe namirnica koje se jedu nego na tipove obroka i dobili su jednako porazne rezultate. Britanci se već neko vrijeme trude raznim kampanjama natjerati majke u kuhinje, no to im baš ne ide od ruke.

Najgore u cijeloj priči je to što brze obroke obično jedu djeca iz obitelji s manjim primanjima, koja redovno postižu slabe rezultate na testovima inteligencije i problematična su u školi, a uz takvu prehranu, nije ni čudo.

04.10.2012. 14:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh