« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
KATASTROFA

Brzom hranom do lošijih ocjena u školi i na poslu

Tinejdžeri skloniji zapadnjačkom načinu prehrane imaju 7% slabije rezultate školskih testova u odnosu na vršnjake koji se zdravije hrane

Prebacite se ipak na zdravu prehranu
Prebacite se ipak na zdravu prehranu (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

brza hrana

,

rezultati

,

pržena hrana

,

moderna prehrana

Moderna prehrana nije zdrava, to smo se svi već uspjeli uvjeriti, a sada se pojavilo i istraživanje koje je dalo detaljne brojke o tome kako loša, brza hrana utječe na naš mozak i rezultate koje postižemo.

Da rasčistimo jednu stva na početku - zapadnjačku prehranu karakterizira visoki udio mesa i mesnih prerađevina, pržene hrane bogate zasićenim mastima i gaziranih sokova.

Istraživanje Sveučilišta u Aberdeenu obuhvatilo je tinejdžere do 14 godina koje su pratili godinu dana, a pokazalo se da su oni koji su jeli zapadnjačku hranu postizali lošije rezultate u školi od kolega koji su se hranili zdravo.

Što je najgore, uočena veza zapadnjačke prehrane i slabijih rezultata u školi bila je prisutna bez obzira na indeks tjelesne mase i učestalost tjelesne aktivnosti tinejdžera.

Znanstvenici su zaključili da nezdrava prehrana u tinejdžerskoj dobi može imati izrazito negativan učinak na razvoj hipokampusa, dijela mozga ključnog za učenje i pamćenje.

Kako su prijašnja istraživanja već dokazala da taj način prehrane utječe i na koncentraciju i sposobnost rješavanja složenih problema kod odraslih, vjerojatno vam je jasno da je krajnje vrijeme da se prebacite na zdravu prehranu.

30.09.2015. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh