« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Brza hrana šteti plućima

Lakše ćete disati ako izbjegavate brzu hranu, jer loša prehrana ima utjecaja na funkciju pluća i pogoršava simptome astme

Preskočiti pod obavezno
Preskočiti pod obavezno (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

astma

,

brza hrana

,

upale

Brza hrana loše djeluje na pluća i pogoršava simptome astme, pokazalo je istraživanje Torakalnog društva Australije i Novog Zelanda u kojem je ispitivana prehrana ljudi s astmom i bez nje. Manje zdrava prehrana dovodi do upalnih procesa u tijelu i povećava mogućnost za dobivanje astme.

Ustanovljenom je i da oni koji već imaju astmu imaju teže simptome ukoliko se nekvalitetnije hrane, a glavni krivac je masna, zašećerena hrana.

Naime, takva prehrana potiče upalne procese koji se inače događaju kad se tijelo štiti od ozljeda. No, prekomjerne količine zasićenih masnoća tjeraju imunoške stanice tijela da na njih reagiraju kao na neke patogene, neprijateljske stanice i ispuštaju protuupalne kemikalije koje mogu oštetiti pluća.

Uz to, protuupalne kemikalije utječu na gotovo sve glavne organe, pa je to glavni razlog što loša prehrana potiče razvoj raznih bolesti, od dijabetesa do srčanih bolesti.

Za utjehu, zdrava hrana može popraviti situaciju - dovoljno povrća i voća u svakodnevnoj prehrani dokazano smanjuje napadaje astme.

Stoga, sljedeći put kad poželite masni hamburger i pomfrit, razmislite još jednom ....

14.04.2014. 13:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh