« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

Veze koje su u najvećoj opasnosti od prekida

Svaka se veza ponekad nađe pred iskušenjima koja nije lako prebroditi, no postoje određeni tipovi veza koji su izloženiji opasnostima

Koje su veze klimave
Koje su veze klimave (Shutterstock)
Više o

veze

,

prekid

,

opasnost od prekida

Veze su krhka stvarčica za koju se treba truditi i raditi svakodnevno, no, bez obzira na sve, neke su veze izloženije stresovima koji mogu voditi prekidu od drugih.

Recimo, prilično nezgodna stvar za vezu je kad partneri imaju različito radno vrijeme, jer su istraživanja pokazala da u slučaju da jedan od partnera radi noćnu smjenu rizik za razvod veći je čak šest puta od veza u kojima partneri rade u istoj smjeni. 

Priličan rizik je i u vezama koje su završile brakom u nježnim godinama, primjerice, žene koje su se udale prije dvadesete godine života 44 posto češće napuštaju bračnog partnera u prvih deset godina braka, dok se žene koje su se udale nakon 25. godine života razvode 24 posto rjeđe.

Djeca alkoholičara su također u velikoj opasnosti od razvoda, čak tri puta češće od osoba koje u obitelji nisu imale alkoholičara. Objašnjenje je prilično jednostavno, takve osobe shvaćaju obitelj kao nešto problematično, ne uvijek na svjesnoj razini, i opstruiraju vezu sve dok ne propadne.

Za kraj, oni koji su već bili u braku također imaju velikih razloga za brigu, jer primjerice žene koje su ušle u drugi brak imaju 34 posto veću šansu za razvod u prvih deset godina novog braka. 

14.04.2014. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh