« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KOBNI HAMBURGER

Brza hrana može mlade muškarce učiniti neplodnima

Zajedničko istraživanje američkih i španjolskih znanstvenika pokazalo je da brza hrana može zdrave mlade muškarce učiti neplodnima

Fotografija vijesti
Više o

neplodnost

,

sperma

,

istraživanje

,

junk food

,

brza hrana

,

mladi muškarci

Istraživanje američkih i španjolskih znanstvenika pokazalo je kako brza hrana, pogotovo ona koja sadrži velike količine zasićenih masnih kiselina, može zdrave mlade muškarce učiniti neplodnima, piše Sun.

Liječnici sa Harvardskog sveučilišta i njihovi španjolski kolege sa sveučilišta Murcia proveli su istraživanje plodnosti zdravih mladih muškaraca, između 18 i 22 godine, a rezultati su pokazali da mladići koji su bazirali svoju prehranu na brzoj hrani imaju puno slabiju kvalitetu sperme nego oni koji su jeli zdravu hranu.

U izvješću stoji da sperma mladića, s nezdravom navikom u prehrani, ima manje šanse da preživi u maternici i oplodi jajnu stanicu, unatoč njihovom zdravlju i tjelesnoj aktivnosti.

U međuvremenu, istraživanje plodnosti provedeno u Japanu, pokazalo je da umjereno vježbanje jednom dnevno ima pozitivne efekte na kvalitetu sperme.

 

 

Istraživanje provedeno na 215 muškaraca u japanskoj klinici za plodnost je pokazalo da spermiji ljudi koji umjereno vježbaju, primjerice brzo hodanje,  bolje plivaju nego kod osoba koje su se opredijelile za laganu tjelovježbu.  

20.10.2011. 08:37:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh