« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
DEJA VU

Britanci pripremaju teren za napad na Iran

U scenariju viđenom već previše puta u zadnja dva desetljeća, Iran se optužuje za razvoj nuklearnog oružja

Britanija odrađuje prljavi PR
Britanija odrađuje prljavi PR (Shutterstock)
Više o

Iran

,

Sirija

,

hladni rat

,

nuklearno naoružanje

,

William Hague

Ovakvu priču vidjeli smo već nekoliko puta u zadnje 22 godine, od uspješnog PR poteza kuvajtskih vlasti koje su ostavile puste milijune dolara agenciji Saatchi & Saatchi nakon što ih je okupirao Sadam. Svjetske novine natječu se u izmišljanju scenarija i sotoniziranju Irana, a udica na koju se javnost treba uloviti je nuklearno oružje.

U scenario se lijepo uklopio britanski ministar vanjskih poslova William Hague koji je u razgovoru za današnji Daily Telegraph izjavio kako je jasno da Iran razvija nuklearno oružje, i ako uspije u tome na Bliskom Istoku će doći do opasnog širenja nuklearnog naoružanja.

Pomalo neobična izjava kad se zna da jedino Izrael u tom kvartu ima nuklearno oružje i kad dolazi od čovjeka koji svoje vanjskopolitičke probleme s Argentinom rješava slanjem nuklearne podmornice s istim takvim bojevim glavama na Malvine (Falklande).

Uz to, najavljuje i mogućnost novog hladnog rata, jer Iran je jedina zemlja uz Rusiju koja stoji uz Bašira Al-Asada u Siriji, pomažući sirijskom predsjedniku u borbi protiv revolucije koja nikako ne uspijeva dozvati NATO-ve avione u pokušaju "uvođenja demokracije".


18.02.2012. 09:53:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    alen
    18.02.2012. 10:16
    Ovo je kao u nekom namještenom sudskom procesu.Tuzitelj pokušava uvjeriti porotu(obicni narod koji sve to posmatra) da je iran zlo,koje se mora ukloniti s lica zemlje zbog sumnje da "rade" na procesu obogaćivanja urana za proizvodnju atomske bombe.Dok isti taj "tuzitelj" u svom pravnom arsenalu posjeduje hiljade atomskih bombi i niz dr. naoruzanja za masovno uništenje(hidrogenske bombe i bojni otrovi).Moj savjet je jednostavan i praktićan.Neka obustave to što rade oko nuklearnih reaktora neka se specijalizuju za ovo malo " sofisticiranije" oruzje koje ne "zrači" od želje za masovnim uništenjem! Mozda ipak i uspiju da odgode izraelsko-američki napad koji je neminovan kao sunce poslije kiše.A ako se to desi opet smo svi nahebali.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh