Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2012. 09:53:00
DEJA VU

Britanci pripremaju teren za napad na Iran

U scenariju viđenom već previše puta u zadnja dva desetljeća, Iran se optužuje za razvoj nuklearnog oružja

Britanija odrađuje prljavi PR
Britanija odrađuje prljavi PR (Shutterstock)

Ovakvu priču vidjeli smo već nekoliko puta u zadnje 22 godine, od uspješnog PR poteza kuvajtskih vlasti koje su ostavile puste milijune dolara agenciji Saatchi & Saatchi nakon što ih je okupirao Sadam. Svjetske novine natječu se u izmišljanju scenarija i sotoniziranju Irana, a udica na koju se javnost treba uloviti je nuklearno oružje.

U scenario se lijepo uklopio britanski ministar vanjskih poslova William Hague koji je u razgovoru za današnji Daily Telegraph izjavio kako je jasno da Iran razvija nuklearno oružje, i ako uspije u tome na Bliskom Istoku će doći do opasnog širenja nuklearnog naoružanja.

Pomalo neobična izjava kad se zna da jedino Izrael u tom kvartu ima nuklearno oružje i kad dolazi od čovjeka koji svoje vanjskopolitičke probleme s Argentinom rješava slanjem nuklearne podmornice s istim takvim bojevim glavama na Malvine (Falklande).

Uz to, najavljuje i mogućnost novog hladnog rata, jer Iran je jedina zemlja uz Rusiju koja stoji uz Bašira Al-Asada u Siriji, pomažući sirijskom predsjedniku u borbi protiv revolucije koja nikako ne uspijeva dozvati NATO-ve avione u pokušaju "uvođenja demokracije".


18.02.2012. 09:53:00
http://metro-portal.hr/britanci-pripremaju-teren-za-napad-na-iran/68362/