« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Brain Gym - vježbe za mozak

Temelji na pretpostavci da je temelj svih učenja tjelesno i motoričko učenje, i da je gibanje čovjeka povezano s mentalnim i emocionalnim događajima u mozgu

Malo poradite na njemu...
Malo poradite na njemu... (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

mozak

,

Brain Gym

Utemeljitelji popularnog Brain Gyma, iliti vježba za mozak su Gail Dennison i Paul Dennison. Brain Gym se temelji na pretpostavci da je temelj svih učenja tjelesno i motoričko učenje, i da je gibanje čovjeka povezano s mentalnim i emocionalnim događajima u mozgu.

Brain Gym je drugačiji jer se više fokusira na mentalne i fizičke komponente učenja koje su korisne i prikladne za učenje, može se prilagoditi pojedincu, njegovim razvojnim mogućnostima, dobi i različitim željama, ciljevima i potrebama.

U svojim aplikacijama Brain Gym je fleksibilan i ne zahtijeva tehnologiju, određeni prostor i skupe aparate.

Program Brain Gyma je siguran i polagan, sadrži prirodni pokret pa tako omogućuje ljudima svih dobnih skupina, trenirati i vježbati vještine koje su potrebne za svakodnevicu.

Za vježbanje ove aktivnosti ne morate biti talentirani ili posebno koordinacijski sposobni, stoga je jako dobar u zagrijavanju prije bilo kakvih mentalnih aktivnosti i programa vježbanja.

Brain Gym se izvodi da bi se dobilo cjelokupno iskustvo učenja, sadrži sistem koraka unutar metakognitivnog procesa i odabrane fizičke aktivnosti. 

Više detalje pročitajte na portalu zenskisvijet.com

09.11.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.11.2020. 11:33
    vjezbanje mozga
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh