« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
KRIZA VLASTI U BIH

Bošnjački SDP nada se pozitivnom utjecaju pobjede Kukuriku koalicije

SDP BiH izjavio je da se nada da će pobjeda Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima pozitivno utjecati i na stanje u BiH ali i u susjednim zemljama

Fotografija vijesti
Više o

SDP

,

Bosna i Hercegovina

,

SDP BiH

,

Kukuriku koalicija

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) u utorak je pozdravilo izbornu pobjedu Kukuriku koalicije na hrvatskim parlamentarnim izborima, izrazivši pri tom uvjerenje kako će to pozitivno utjecati i na stanje u BiH ali i u susjednim zemljama.

"Apsolutna pobjeda SDP-a dokaz je kako građani Hrvatske žele da ih predvodi koalicija ujedinjena na vrijednostima antifašizma, solidarnosti i odgovornosti za dobrobit svih građana Hrvatske kao i cijele regije", stoji u priopćenju dostavljenom medijima nakon sjednice stranačkog vrha SDP BiH održane u Sarajevu.

Navedeno je i kako su članovi predsjedništva SDP BiH ponovo raspravljali o krizi uspostave vlasti u toj zemlji koja traje još od listopada 2010. godine.

Pojašnjeno je kako je stajalište SDP BiH da vlast treba biti formirana što prije, a da preduvjet za to ostaje "odustajanje HDZ BiH i HDZ 1990. od maksimalističkih zahtjeva".

Dva HDZ-a s jedne i SDP te Stranka demokratske akcije (SDA) s druge već mjesecima se ne mogu dogovoriti oko raspodjele mjesta u Vijeću ministara BiH namijenjenih Hrvatima kao i o imenovanju ključnih ljudi u sedamdesetak različitih državnih agencija.

06.12.2011. 19:31:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh