« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
ISLA FISHER

Boratova supruga osvaja srca šopingholičarki

'Šopingholičarka' objašnjava kako nema smisla za modu, a na komedije ju je nagovorio suprug.

Fotografija vijesti
Više o

šoping

,

Sacha Baron Cohen

,

Isla Fisher

,

Šopingholičarka

,

Confessions of a Shopaholic

,

intervju Isla Fisher

Isla Fisher vlasnica je vragolastog pogleda koji je ukombiniran s ženskom nestašnošću i britkim smislom za humor. Možemo samo zamisliti mudre dosjetke i štoseve koji svakodnevno ispunjavaju kuću mlade australske glumice i njenog partnera Sache Barona Cohena, svima poznatijeg kao neponovljivog Borata. Glumica koja je doživjela uspjeh u hitu 'Lovci na djeveruše' sada glumi žrtvu modne i kreditno-kartičarske industrije – Rebeccu Bloomwood u adaptaciji chik-lit hita Sophie Kinselle – 'Confessions of a Shopaholic' ili u našim kinima prevedenoga kao 'Šopigholičarka'.

Uloga je potpuno legla mladoj vrckavoj glumici koja je ženski šoping prikazala kao umjetnost i radost života istovremeno slatko prikazujući sve ženske mane. Osim što je uspješna glumica Isla Fisher ima materijala i sama ispričati pokoju priču pa je i sama uzela pero u ruku i napisala 'Seduced by Fame' i 'Bewitched'.

Imaš li vremena pisati uz glumačku karijeru?

Imam. Upravo smo Amy Poehler i ja napisale scenarij za film 'Groupie' koji je otkupio Paramount. Priča je o dvjema djevojkama koje su do ušiju zaljubljene u bend poput Creeda i uvjerene su kako su emocije obostrane. Naravno, bend traži zabranu pristupa. Tako da one cijeli film pokušavaju ući u VIP na nekom njihovom koncertu. Film nije temeljen na osobnim iskustvima!

Jesi ikada ludila za nekom grupom?

Uh, naravno! O Bože, nije mi baš svejedno pričati o tome. Bila sam ogroman fan australske boy grupe Baby Animals kada sam bila u ranim tinejdžerskim godinama. Jednom smo se čak i iskrali s nastave kako bismo ih otišli pogledati – i bili su predobri.

Kakvi bi filmovi nastali iz tvojih knjiga?

Horori! Ne, šalim se. Mislim da knjige koje sam napisala, iako se ponosim njima, ne bi bile neki materijal za film.

U filmu imaš svoju solo plesnu točku. Bojim se i pitati gdje si naučila te pokrete?

Pa, ja sam prilično samouka- kao što se lako može i zamijetiti! Imala sam ideju kako bi ta scena trebala izgledati i prije nego što smo uopće počeli snimati film. Mislila sam da bi bilo super vidjeti djevojku koja plesom pokušava zavesti na način koji misli da je totalno seksi. I sretna sam što je PJ Hogan prihvatio sve moje ideje.

Pomaže li Sacha s idejama?

Da, on me i uvukao u komedije. Ja sam zapela na dramatičnim ulogama i onda mi je jedan dan došao i rekao, 'Ti si stvarno smiješna. Trebala bi raditi komedije.' Ma u svakoj vezi prije ili kasnije pričaš o poslu i dolazi do razmjene ideja.

Hoćete li zajedno snimiti neki film?

U, voljela bih raditi sa Sachom. Mislim da je on najsmješniji čovjek na cijelom svijetu. To bi bilo famozno.

Jesi li bila zabavljačica kao klinka?

Moji mama i tata sigurno bi potvrdili ovo, i rekli da sam bila glavni klaun u obitelji. Mislim da ja nisam bila toliko toga svjesna. Sjećam se zabava kada sam imala 15 – 16 godina. Uvijek je u kutu stajala tajanstvena plavuša za čiji broj telefona su se trgali svi dečki. Mislila sam, to nikada neću biti ja! Zato moram naučiti biti smiješna jer inače dečki sa mnom nikada neće pričati!

U trgovini je uvijek toliko različitih stvari, a ja volim kada je nekoliko izbora i to je to!

Ali ti si zapravo išla u školu za klaunove u Francuskoj!

Više je to bilo zato što sam kao dijete obožavala sve francusko – od francuske kuhinje do kina, čak i francuske automobile! Htjela sam na studij i pronašla sam sve o toj školi, pa mi se to čini savršeno mjesto za mene.

Jesi razvila neke klaunske tehnike?

Sjećam se da sam jednom glumila crvenog plamenca. Učiteljica je mislila da sam pingvin! Pa ne znam jesam li bila jako dobar pantomimičar.

Jesi li šopingholičarka?

Moram priznati, nisam neki ljubitelj kupovanja. U trgovini je uvijek toliko različitih stvari, a ja volim kada je nekoliko izbora i to je to! Nije da ne volim torbice, cipele, ali trenutno sam više opsjednuta kupovinom knjiga, posebice kuharica. Mislim da sam skupljač kuharica!

Koji je tvoj specijalitet?

Radim ukusnu pitu od bresaka s neodoljivom hrskavom koricom.

Film je manje o kupovini, a više o onima koji su pali pod njen utjecaj. Je li film aktualan s obzirom na trenutnu ekonomsku krizu?

Lekciju s karticama i dugovima koju prolazi Rebecca Bloomwood u filmu, u stvarnosti trenutno svi također imamo prilike osjetiti na svojoj koži. Film je inače dobra komedija koja nas može sve razvedriti, ali i osvjetljava pravi problem karaktera Rebecce – šopingholičarke.

Je li se tebi dogodila koja neugodna situacija s karticama?

Kada sam bila trudna dobila sam trideset kilograma. Išla sam u Gove u LA-u pogledati neki film i plaćala sam kreditnom karticom. Tip me odmjerio 'OK, Ja sam veliki fan Isle Sisher i nema šanse da ste vi Isla Fisher! Gledao sam sve njezine filmove.' - Trudna sam! (smijeh) Pusti me na film! Ali on nije niti trepnuo, samo je hladnokrvno ponovio, 'Aha, da. Vi NISTE Isla Fisher.'

Najskuplji komad u mom ormaru je kaput Stelle McCartney

Rebecca nosi dizajnerske krpice jakih boja. Jeste li razradili detalje s Patriciom Field?

Da, ona voli da se osjećate ugodno. Ali nisam mogla ništa pridonijeti jer nisam stručnjak za modu. Isto kao što mi ona nije mogla reći kako da ja odradim svoj dijalog ja se nisam željela puno miješati u njezin posao vizualnog osmišljavanja lika. Ona je zaslužna za 'Seks i grad' i 'Vrag nosi Pradu' pa je vidljivo da žena stvarno razumije modu, a ja s duge strane nemam pojma.

Primjerice što su bile neke od tvojih sugestija?

Željela sam da Becky nosi strašno visoku petu jer ću se tada moći popikavati što će biti jako zabavno. Taj detalj je meni olakšao posao da ju prikažem totalno nestabilnom kao što je bila i emocionalno.

Što je bila tvoja najveća modna lekcija?

Da je bolje kupiti jednu kvalitetnu stvar nego deset osrednjih. Vi to vjerojatno već znate, ali ja sam to tek sada naučila.

Što je najskuplje u tvom ormaru?

Imam predivan kaput Stelle McCartney koji sam dobila nedavno za svoj rođendan.

Je li istina da si obožavateljica stila Michelle Obama?

Da, mislim da je njen stil stvarno prekrasan. Uvijek istovremeno izgleda klasično i udobno, ali i spremna je na rizik. Ne znam mnogo toga o modi no mogu reći da je to je moćna predivna žena koja izgleda fenomenalno. (obradila Danijela Miklec)

Piše: Talia Soghomonian, Metro Francuska, MWN
23.03.2009. 12:30:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dancica (autor)
    23.03.2009. 14:09
    film je super. p.s. moram nabaviti lepezu :))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh