« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
INTERVJU

Ja sam Dexter, ubojica i ruka pravde

Nakon uloge pogrebnika u 'Dva metra pod zemljom' Michael C. Hall sada je psihopat 'Dexter'

Fotografija vijesti
Više o

Dexter

,

Michael C. Hall

,

Dva metra pod zemljom

,

intervju Dexter

Ovo je TV serija koja suprotstavlja dobro i zlo, borbu između pravde i nepravde. To je Dexter, serija koja upravo završava svoju drugu sezonu. U iščekivanju treće, prema najavama sljedeće jeseni, susreli smo se sa glavnim glumcem Michaelom C. Hallom, zvijezdom svojevremneno gotovo jednako bizarne tv uspješnice 'Dva metra pod zemljom'. Trenutno 38-godišnjem glumcu u životu sve ide prema planu, glumačka karijera je na vrhuncu, a nedavno se oženio s Jennifer Morgan, stoga nije čudno da mu tijekom intervjua s lica nije silazio osmijeh.

Lik Dextera doživio je razvoj kroz ove dvije sezone. Je li i s tobom bilo tako?

Prirodno je da sam dao dio Dexteru, a opet preko njega pokušao razumjeti jedan dio sebe. Dvosmjeran je to proces kada radite na nekoj ulozi duže vrijeme. To je pružanje i uzimanje istovremeno. Nadam se samo da nisam pokupio njegovo najgore. (smijeh)

Što se od takvog lika može naučiti?!

Od Davida Fishera iz 'Dva metra pod zemljom' naučio sam kako prerasti svoju sramežljivost, Dexter me pak naučio da uvijek moram biti odlučan i aktivan.

Za Dexterov život  najvažnija je bila njegova mladost. Misliš da su ljudima prva iskustva vrlo važna?

Da, u puno pogleda. Svi rastemo na temeljima svoje naravi i odgoja koji smo dobili, razlika je samo u tome koje će od toga preuzeti dominaciju. Bilo je stvarno zanimljivo zaviriti u Dexterovu prošlost.

Mnogi tvrde da su serije poput '24' inspirirale mnoga mučenja u Guantanamu i da je to djelo Busheve administracije. Što s Dexterom?

Dexter može djelovati na traganje i borbu s osvetom kod publike, no istovremeno može utjecati na unutrašnju borbu koju vodimo svakodnevno. U svijetu koji je potpuno izgubio kontrole puno znači poznavati svoje nadjublje 'zlo' kako bi ga tada mogli kontrolirati.

Kada biste imali sina, s koliko biste mu godina dopustili gledanje takve serije?

Upoznao sam obitelji u kojima najmlađa djeca prate seriju, no da se radi o mojem djetetu ne bih mu prije 14. dao da ju gleda. (obradila Danijela Miklec)

Piše: Maggie Samways, Metro Italija, MWN
06.03.2009. 10:32:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh