« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TERORIZAM

Bombe u grčkim veleposlanstvima u Švicarskoj i Rusiji

Današnji dan izgleda obilježit će bombe, one u Grčkoj koje su eksplodirale, i srećom lažne bombe u Sarajevu

Nakon nedavnih nereda, novi problemi u Grčkoj
Nakon nedavnih nereda, novi problemi u Grčkoj (MWN)
Više o

terorizam

,

bombe u grčkoj

,

Georg Farago

U veleposlanstvima Grčke u Švicarskoj i Rusiji eksplodirale su bombe , a policija je pronašla sumnjive pakete u još dvama veleposlanstvima grčkoga glavnoga grada.

Paket koji je eksplodirao u Švicarskoj je predan na ulazu u švicarsko veleposlanstvo. Pregledom su otkriveni tragovi metala. Kad je paket otvoren, sadržaj je planuo, rekao je glasnogovornik švicarskoga ministarstva vanjskih poslova Georg Farago.

Jedan je paket s bombom bio i ispred zgrade parlamenta, a naslovljen na čileansko veleposlantvo. Bombe su pronađene i u čileanskome i u bugarskom veleposlanstvu, a jedna je na vrijeme pronađena u uredu kurirske službe, a bila je naslovljena na njemačko veleposlanstvo.

Čini se da je riječ o nastavku jučerašnjih napada te da iza njih stoji grčka gerila. Jučer je bomba u paketu eksplodirala u uredu kurirske službe u Ateni i lakše ranila jednoga zaposlenika. Grčka je policija uhitila još dvije osobe koje su nosile bombe, naslovljene na francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja i belgijsko veleposlanstvo. (hina/metro-portal)

02.11.2010. 17:24:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh