« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 9 godina
SAVJETI

Boje u uredu - kako napraviti bolju radnu atmosferu

Želite uštedjeti na troškovima grijanja ili hlađenja ureda, podići kreativnost i produktivnost? Rješenje je jednostavno, odaberite prave boje

Nije svejedno kakve je boje ured
Nije svejedno kakve je boje ured (Arhiva)
Više o

savjeti

,

uređenje ureda

,

ured

,

boja zidova

Boje imaju velikog utjecaja na rad u uredu, pa tako tople boje, poput naračanste, crvene i žute mogu izazvati osjećaj topline koji nije realan, dok hladne boje kao što su plava, zelena i svjetlo-ljubičasta uzrokuju osjećaj niže temperature. 

Bijela nije dobra za produktivnost  - bijela je simbol profesionalnosti u poslovnom svijetu, no ovo nije boja koja će vas stimulirati, već će vaše misli učiniti konfuznim i brzo vam srušiti razinu koncentracije. 

Crvena utječe na analitičko razmišljanje - crvena boja potiče ljude da djeluju brže i energičnije, no ta je energija je veoma kratkog daha i samim time će se reducirati analitičko razmišljanje.

Narančasta asocira na kvalitetu - tvrtke često ukazuju na vrijednost svojih proizvoda narančastom bojom ureda, koja uz to održava budnost i povećava razinu koncentracije. 

Plava je boja poslovnog svijeta - plava podsjeća na nebo i more, smiruje i opušta ljude pa je zbog toga vrlo popularna u dizajnu i umjetnosti.

Zelena potiče kreativnost - želite li bistrije i kreativnije razmišljati, potrudite se i obojajte svoj ured u zelenu boju. 

Žuta se najrjeđe koristi - žuta je bila boja koja se do sada najmanje koristila jer se vjeruje da izaziva strah, anksioznost, mučnine i glavobolje. Ipak, odabirom prave nijanse ove boje vaš prostor možete učiniti pozitivnijim, sigurnijim i prijateljski nastrojenim.


 

13.05.2015. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh