« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SUPER

Boja koja donosi sreću i zadovoljstvo

Crvena se obično proglašava najsnažnijom bojom, no istraživanja pokazuju da puno jači, a i bolji za nas, učinak ima zelena boja

Odmorite oči i uživajte u miru i sreći
Odmorite oči i uživajte u miru i sreći (Arhiva)
Više o

boje

,

boja zidova

,

zelena

,

žuta

,

plava

,

uređenje stana

Sreća i mir dvije su stvari kojima svatko od nas teži, makar na nesvjesnoj razini, a sjajan način da ta dva osjećaja ne odu od nas je boja zidova i ukrasa u domu ili uredu.

Inače se crvena boja uobičajeno spominje kao najsnažnija, no istraživanje je pokazalo da postoji jedna snažnija koja nam donosi upravo gore spomenutu sreću i mir - zelena.

>> Četiri boje koje baš svaki dom mora imati >>

Simbolizam kaže da zelena boja označava početak proljeća, kad u prirodi sve buja, raste, cvjeta i napreduje, pa ne bi bilo loše dom i ured obojati u zeleno kako bi jednim pogledom mogli osjetiti energiju i sreću. 

Uz to, za zelenu boju dokazano je da pospješuje kreativnost i koncentraciju, što je definitivno stavlja na listu boja koje obavezno trebate imati na svojim zidovima.

>> Kako odabrati prave boje za svoj dom >>

Zelena će se odlično kombinirati s žutom i plavom bojom, jer su ove tri boje kompatibilne i učinit će da vaš životni prostor zrači poticajnom energijom, daje vam osjećaj sreće i osigurava unutarnji mir.

25.05.2015. 11:23:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sanja
    01.12.2015. 14:35
    Upravo su te boje u mojem stanu:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh