« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PROBLEMI...

BlackBerry već tri dana ne može slati SMS-ove, korisnici bijesni

Milijuni korisnika u Europi te na Bliskom istoku, Africi i Indiji ne mogu slati i primati SMS poruke te e-mailove zbog greške u sustavu proizvođača

Fotografija vijesti
Više o

BlackBerry

,

smartphone

,

SMS poruke

,

BlackBerry problemi

Zbog pogreške u prebacivanju poruka na mrežu milijuni ljudi koji koriste BlackBerry diljem svijeta već tri dana ne mogu slati sms poruke i pisati e-mailove, prenosi Hina.

Korisnici u Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Indiji imaju teškoća u slanju i primanju elektronske pošte i uopće ne mogu slati poruke niti surfati internetom, što samo dodatno pogoršava imidž tvrtke koja ionako gubi tržišnu utakmicu s Appleom i Samsungom.

Tvrtka koja proizvodi ovaj popularni telefon, Research in Motion, u utorak je ustvrdia da sve funkcije normalno funkcioniraju, ali su ipak kasnije objavili da su se problemi proširili na Argentinu, Brazil i Čile.

"Kašnjenje sms-ova i pretraživanja ... uzrokovano je padom sustava za prebacivanje poruka u RIM-ovoj infrastrukturi. Zbog toga su nastali veliki zaostaci u prijenosu podataka i radimo na tome da se zaostaci rješe, a usluga vrati u normalu", stoji u priopćenju RIM-a.

Brojne tvrtke, koji više ne smatraju potrebnim da RIM-u plaćaju za pružanje usluge elektroničke pošte, svojim radnicima dopuštaju da za poslovnu korespodenciju koriste ostale smartphoneove, posebno Appleov iPhone.

12.10.2011. 14:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    igrice
    12.10.2011. 18:39
    konačna propast RIMa ..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh