« Glazba
objavljeno prije 13 godina
T-MOBILE INMUSIC

Black Pope i Mika Male pridružuju se line upu T-Mobile INmusic festivala

Nova pojačanja T-Mobile INmusic festivala stižu nam u znaku talijanskih rock metal uzdanica

Black Pope
Black Pope (T-Mobile INmusic)
Više o

T-Mobile INmusic

,

Mika Male

,

Black Pope

Mika Male i Black Pope tako se pridružuju bogatom nizu dosad potvrđenih glazbenih imena među kojima su Arcade Fire, Nick Cave i njegov bend Grinderman, Jamiroquai, Cypress Hill, Mastodon, TV on the Radio, The Streets te mnogi drugi.

Black Pope

Black Pope je četveročlani rock metal bend iz Trsta, nastao 2006. godine. Nakon brojnih uzastopnih izmjena postave, konačno počinju svirati 2009. Muzika koju stvaraju karakteriziraju snažni utjecaji bendova poput Metallice, Pantere i Slayera, a kritičari je opisuju kao moćnu mješavinu rock i metal zvuka, koji varira od klasičnog rocka do ekstremnog metala.

Nakon nekoliko uspješnih nastupa, Black Pope početkom 2010. samostalno izdaju svoj EP "Habemus Papam Nigrum" i započinju opsežnu turneju po Italiji i Sloveniji, u sklopu koje nastupaju na velikim festivalima kao što su Gloomy Day festival, Sammardenchia Rock i Metal Fragola.

Na jednom od tih nastupa snimili su i materijal za live album "The Live We Can't Play". Njihova pjesma "The Ghost In Me" izdana je na kompilacijama "Metal Wave Vol 3" i "Rock Hard Magazine Explosion 2".

Black Pope nastupit će na festivalu kao odabrani izvođač u sklopu natječaja koji je T-Mobile INmusic festival raspisao na Sonicbidsu i na koji su se u nešto više od mjesec dana prijavila 122 izvođača iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Švedske, Danske, Italije, Estonije, Islanda Litve, Latvije, Austrije, Mađarske, Španjolske, Grčke, Srbije i Rusije.

Sonicbids je internetska platforma koja povezuje bendove, glazbene festivale i promotore te je izvrstan način promocije ne samo za međunarodne, nego i za hrvatske izvođače koji putem Sonicbidsa imaju mogućnost predstaviti se u inozemstvu.

Diskografija:

Habemus Papam Nigrum (2010.)
The Live We Can't Play (2010.)

Mika Male

Zahvaljujući svojim laganim, initimistički intoniranim pjesmama i prepoznatljivim nastupima, Mika Male već neko vrijeme prati imidž "alternativnog dragulja", zbog čega će se sasvim sigurno uvrstiti među najiščekivanije domaće izvođače šestog izdanja festivala.

Polako, ali sigurno bio je neizrečeni slogan benda Mika Male, kada su se okupili prije desetak godina, svirajući po kućama i stvarajući glazbu u čijem se stilu prepoznaju uzori poput Nicka Cavea, Tindersticksa ili Scotta Walkera.

Prvi album "Bijelo" izdaju 2006. godine, a drugi album "Vremenom" izlazi četiri godine kasnije, 2010.

"Vremenom" je dinamičan i instrumentalistički vrlo zanimljiv album, a njegova najveća snaga leži u slojevitim i razrađenim aranžmanima te izrazito poetičnim i emotivnim tekstovima koji kroz intimnu ispovijest  reflektiraju širu društvenu sliku.

Članove benda čine Orlan Tus - vokalist, gitarist, flautist, klavijaturist te idejni začetnik benda i autor svih pjesama, violinistica, gitaristica i pjevačica Majda Bojić, bubnjar Igor Bušljeta, basistica Lucija Potočnik te gitarist Ivan Žigo.

Polako, ali sigurno Mika Male su izgradili reputaciju jedinstvenog benda na ovim prostima, a na T-Mobile INmusic festivalu nastupit će po prvi put.

Diskografija:

Bijelo (2006.)

Vremenom (2010.)


08.05.2011. 17:46:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh