« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
T-MOBILE INMUSIC

Ska legende Elvis Jackson na T-Mobile INmusic festivalu

Elvis Jackson, jedan od najpoznatijih slovenskih bendova, prepoznatljivog ska zvuka s obilježjima punk, hard core, reggae i metal utjecaja stiže na Jarun

Elvis Jackson stiže na Jarun
Elvis Jackson stiže na Jarun (T-Mobile INmusic)
Više o

T-Mobile INmusic

,

elvis jackson

Pozornicu 6. T-Mobile INmusic festivala protrest će i uvijek rado viđeni Elvis Jackson, jedan od najpoznatijih slovenskih bendova, prepoznatljivog ska zvuka s obilježjima punk, hard core, reggae i metal utjecaja. Tijekom dugogodišnje karijere i uz uvijek nezaboravne nastupe diljem Europe, Elvis Jackson stekli su status glazbenih veterana, čija je popularnost davno nadrasla lokalne i regionalne okvire.

Bend su 1997. osnovali David Kovšca, Boštjan Beltram - Berto, Erik Makuc - Slavc i Marko Soršak. Dosad su izdali četiri jako uspješna albuma "Move Your Feet it's one o'clock" iz 1999., "Go Home and Practice" iz 2000., "Summer Edition" iz 2004. te "Against the Gravity" iz 2009., snimljen u suradnji s poznatim producentom Billom Gouldom. Dok su na prva dva albuma uglavnom orijentirani na publiku iz Slovenije i bivše Jugoslavije, s trećim albumom, izdanim na njemačkoj etiketi Grover Records, uspjeli su pojačati prisutnost u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj, te se s vremenom probiti i na talijansko, španjolsko te japansko tržište.

Bend je u međuvremenu odradio više od 700 nastupa u najznačajnijim europskim klubovima, koji su osim što su učvrstili njihov status jednog od vodećih slovenskih bendova, značajno proširili njihovu popularnost i izvan domaćih granica. Nastupali su tako i s nekim od najvećih svjetskih imena poput Faith No More, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P i NOFX.

Većina kritičara slaže se opisujući Elvis Jackson kao skriveno blago istočne Europe te bend koji svojom izravnošću, pozitivnom energijom, savršenošću izvedbe te prirodnom karizmom, osvaja na prvi pogled. Da su jedan od najomiljenijih ska izvođača čiji nastupi pršte pozitivnom energijom, potvrdit će i na T-Mobile INmusicu na kojem će gostovati u sklopu europske ljetne turneje.

Diskografija:

Move Your Feet it's one O'clock (1999.)

Go Home and Practice (2000.)

Summer Edition (2004.)

Against the Gravity (2009.)


www.elvisjackson.com

09.05.2011. 11:16:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh