« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Lovro Pogorelić i filharmoničari za obljetnicu rođenja Franza Lista

Maestro Tang suvereno je vladao orkestrom, dok je Lovro Pogorelić briljantno odsvirao dvije pjesme

Lovro Pogorelić i maestro Tang s filharmoničarima
Lovro Pogorelić i maestro Tang s filharmoničarima (ZF)
Više o

Crvena oktava

,

Lovro Pogorelić

,

Maestro Tang

U petak 6.5. Zagrebačka filharmonija održala je veliki koncert kojim se pridružila svjetskoj proslavi 200. obljetnice rođenja velikog romantičkog skladatelja i pijanista-virtuoza Franza Liszta.

Naš cijenjeni pijanist Lovro Pogorelić predstavio se u čak 2 ostvarenja Lisztova opusa: vratolomno virtuoznom Prvom klavirskom koncertu u Es-duru i dramatičnom Prokletstvu (Malédiction) za klavir i gudački orkestar.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je ugledni kineski maestro Muhai Tang, koji je na početku koncertne večeri izveo poznatu simfonijsku pjesmu Les préludes, a finale svečanog koncerta zaključio je još jednim Lisztovim znamenitim orkestralnim ostvarenjem - simfonijskom poemom Tasso: Tužaljka i trijumf.

Bezbroj muzičkih argumenata pružili su Lovro Pogorelić i Zagrebačka filharmonija, zbog kojih je vrijedilo biti i doživjeti koncert u petak 6.5. u Crvenoj oktavi.

A samo dan nakon koncerta, Zagrebačka filharmonija započela je i intenzivnu promociju nove koncertne sezone 2011./2012. u kojoj uvodi brojne glazbene novitete i obilježava 140 godina uspješnog djelovanja. Prvu promotivnu akciju, uz prigodni glazbeni program i druženje održala je u srcu Zagreba na Cvjetnom trgu, a slijede promocije i u City Centru ONE.

Nakon Liszta - u recentnoj sezoni Zagrebačke filharmonije slijedi večer u čast bečkom majstoru Gustavu Mahleru. A prvorazredni muzički tim u sastavu Britvić, Rubinstein, Sačenko, Rodin i Kalin najavljuje energičnu i blistavu koncertnu večer koju ne smijete propustiti!

08.05.2011. 08:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh