« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
KAD NIŠTA NE POMAŽE

Bizarne alergije

Uz mnoge vrlo rasprostranjene i uobičajene, postoje i sasvim neobične vrste alergija

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

donje rublje

,

alergije

,

seks

,

tehnologija

Voda - iako je voda svuda oko nas, i u nama, vjerovali ili ne, neki su i na nju alergični. Akvagena urtikarija je rijetko stanje u kome voda na bilo kojoj temperaturi može izazvati jak svrbež i bolni osip. S obzirom da za ovo stanje još uvijek nema lijeka, tuširanje i plivanje nije moguće.

Tehnologija - teško je izbjeći tehnologiju - ravne ekrane, telefone i bežični internet, ali postoje osobe koje naprosto moraju izbjegavati takve uređaje. Posljedica su jaki simptomi kada se nađu blizu bilo kakvog elektromagnetnog polja. U njihovim kućama se ne smiju koristiti mobiteli i mikrovalne pećnice.

Donje rublje - kao i cipele, donje rublje sadrži materijale koji izazivaju jake reakcije. Lateks i guma su najčešći uzroci alergija, zato se biraju oni komadi odjeće koji to ne sadrže u sebi, a postoje i kompanije koje se bave proizvodnjom specijalnog rublja.

Seks - prevelika osjetljivost na sjemenu tekućinu je rijetko stanje koje izaziva negativnu reakciju u obliku osipa, oticanja i otežanog disanja. Ali, postoje i dobre vijesti. Naime, postoji terapija - koristiti kondom ili terapiju izloženosti (provoditi dosta vremena u krevetu kako bi se stvorila tolerancija).

Cipele - ovo se možda ne sviđa mnogim ženama, ali postoje osobe koje su alergične i na cipele. Upale i napukla koža samo su neki od simptoma koje izazivaju ljepila i materijali koji se koriste za izradu cipela, a znoj može samo pogoršati situaciju. Najčešće se nose čarape kako bi se zaštitilo od dodira sa materijalima.


18.04.2011. 12:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh