« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DHMZ

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 28. do 30. srpnja

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj u srijedu, 28. srpnja, bit će povoljne, no već u četvrtak, 29. srpnja, bit će nepovoljne uz postupno poboljšanje koje će nastupiti u petak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

pelud

,

biometeorološka prognoza

Zbog povoljnih biometeoroloških prilika u srijedu, većina će se ljudi osjećati dobro i neće imati tegoba. Pelud korova istoga dana imat će koncentraciju umjerene vrijednosti, a prevladavat će pelud koprive u kontinentalnom dijelu zemlje i pelud crkvine na Jadranu. Pelud trava u srijedu imat će koncentraciju niske vrijednosti diljem Hrvatske, najavljuje DHMZ.

Približavanje frontalnog poremećaja sa sjeverozapada u četvrtak će uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike pa se u meteoropata mogu javiti glavobolja i razdražljivost te bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici tog će dana biti jače izražene, ističe DHMZ.

Pelud trava u četvrtak će imati koncentraciju niskih vrijednosti diljem Hrvatske, a pelud korova bit će umjerenih koncentracija.

U petak će se postupno poboljšati biometeorološke prilike pa će i tegobe uzrokovane vremenom biti slabije izražene, a manje tegobe mogu osjećati iznimno osjetljivi meteoropati, reumatičari i astmatičari.

DHMZ napominje i da će pelud korova toga dana biti umjerenih koncentracija. Prevladavat će pelud koprive u kontinentalnom dijelu zemlje i pelud crkvine na Jadranu, a pelud trava u petak će imati koncentraciju niskih vrijednosti diljem Hrvatske. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 13:27:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh