Bijeli šećer i masti izazivaju upale
Prehrana puna šećera i zasićenih masti potiče upalne procese, što u konačnici znatno povećava rizik od karcinoma gastrointestinalnog trakta
Prehrana puna zasićenih masti i šećera potiče upalne procese, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu South Carolina, što znatno povećava rizik od karcinoma gastrointestinalnog trakta.
Pokazalo se da su osobe koje su se hranile na način najčešće povezivan s razvojem upalnih procesa imale čak 53 posto veći rizik za smrt od svih uzroka i čak četverostruko veći rizik za smrt od karcinoma gastrointestinalnog trakta.
Istraživanje je pratilo preko 10 tisuća ispitanika tijekom petnaest godina i rezultati su dokazali da su promjene prehrambenih navika ključne za smanjenje broja upala.
Znanstvenici stoga preporučuju izbacivanje rafiniranog bijelog šećera i zasićenih masti iz prehrana, što jednostavnije rečeno znači da se treba odreći fast fooda i pržene hrane.
Novi komentar