« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan
PREDSTAVE

Bijeg u Delanec u Histrionskom domu

Naš mali čovjek samo želi život s voljenom, ali nesretnim slučajem biva upleten u sumnjivu političko-poduzetničku igru...

Bijeg u Delanec
Bijeg u Delanec (Arhiva)
Više o

Histrionski dom

,

predstave

,

Bijeg u Delanec

Umjetnička organizacija Canta u Histrionskom domu, u utorak, 13. prosinca u 20 h održati premijeru predstave Bijeg u Delanec, Damira Horvata, u režiji Marije Antić. U predstavi igraju Sara Blažić, Filip Sever, Josip Roša i Damir Horvat.

Bijeg u Delanec je glazbena triler komedija u kojoj se Josip dan prije svog vjenčanja zamjeri opasnom poduzetniku. Bježi glavom bez obzira u Zagorje, u DELANEC. Naš mali čovjek samo želi život s voljenom, ali nesretnim slučajem biva upleten u sumnjivu političko-poduzetničku igru.

Glavni negativac, primjerak je poratne tranzicije - oprao je svoju krvavu lovu u farmaceutskoj industriji, ali još uvijek se od same krvi ne može oprati. Njegova ljubav prema pudlu, uzdignuta je na pijedestal idealne savršene ljubavi. Ne govori li to moždao prisutnoj tendenciji u društvu da dajemo prednost jednostavnim odnosima, sa životnijima jer za složene odnose sa ljudskim bićima nismo sposobni?

Našem glavnom junaku treba pomoć! On je dobiva i to uvijek iz krajnje neočekivanog izvora.

Ovo je komedija situacije (zamjena karaktera) u strukturi, ali u ideji ovo je politička satira. Groteska, pretjerivanje, obilje, igra rodova, songovi, apsurd...sve to u službi predočavanja  društveno-političko, svjetonazorske i etičke pozicije u kojoj se trenutno nalazimo.

07.12.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh