« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina
COOL

Biciklisti žive dulje od ostalih

Francuski biciklisti sudionici Tour de Francea žive 6 godina dulje od drugih ljudi i rjeđe umiru od kardiovaskularnih bolesti

Vožnja bicikla je sjajna za zdravlje
Vožnja bicikla je sjajna za zdravlje (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

biciklizam

,

vožnja bicikla

,

korisni učinci

Dulji život biciklista bio bi sjajna vijest, no ipak se mora uzeti s rezervom zbog masovnih doping skandala u biciklizmu, dok s druge strane ako i takvi žive dulje, očito da u vožnji bicikla ima nešto jako dobro za naše zdravlje

Inače, istraživanje je obuhvatilo sve francuske bicikliste sudionike Tour de France od 1947. do prošle godine, a pokazalo se da je smrtnost među njima niža čak 41 posto od prosjeka francuskih muškaraca. 

Smanjenje je toliko značajno da su liječnici iz pariške bolnice Georges Pompidou koja je provodila istraživanje preporučili kolegama da više inzistiraju na jačim vježbama kad preporučuju pacijentima više aktivnosti.

Naime, kako je Tour de France usporediv s naporima koje bi pretrpjeli da tri tjedna svaki dan trčite maraton, biciklisti zapravo imaju i za trećinu manji rizik od smrti zbog srčanog udara, a i rjeđe umiru od karcinoma i ostalih bolesti.

13.04.2014. 13:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh