« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
ODLIČNO

Bicikli se koriste sve više

Sve više kompanija potiče svoje zaposlenike da koriste bicikl za putovanje na posao

Sve se češće vozi bicikl...
Sve se češće vozi bicikl... (Arhiva)
Više o

biciklisti

,

bicikl

,

vožnja bicikla

U utorak, 10. svibnja 2022. tvrtki Agency04 iz Zagreba uručen je europski certifikat "Poslodavac prijatelj bicikliranja" za lokaciju u ulici Republike Austrije. Ovime se Agency04 pridružila međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

Certifikat je standardiziran na europskoj razini, a potvrda je društveno odgovornog poslovanja. Ovim se certifikatom Agency04 svrstala u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj i Europi.

Sve više kompanija uključuje se u ovu inicijativu jer prepoznaje važnost poticanja svojih zaposlenika na bicikliranje! Koristeći se biciklom na putu do posla, zaposlenici se rekreiraju i na posao dođu energizirani, a zbog aktivnog kretanja koje doprinosi zdravlju, umjesto sjedenja u automobilu, manje je bolovanja. Također, uštede na vremenu, prostoru, gorivu i parkiranju su značajne, a utjecaj na okoliš minimalan.

U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga "Sindikat biciklista", koja je dio europskog konzorcija "Cycle Friendly Employer Certification". „Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Agency04 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama", izjavili su iz Sindikata biciklista

Tim povodom, tvrtka je organizirala zdravi ručak i poklon iznenađenja za svoje kolege koji su došli biciklom na posao. U Agency04 raznim mjerama potiču svoje zaposlenike na bicikliranje na putu do posla: omogućeno je parkiranje bicikala unutar zgrade tvrtke i na čuvanom vanjskom parkingu, na raspolaganju im je i alat za popravak bicikala te tuševi i svlačionica.

"Aktivno brinemo o zdravlju i dobrobiti naših zaposlenika. Primjerice, ove smo godine uveli dodatne pakete zdravstvenih pogodnosti i plaćeni sistematski pregled. U skladu s time pozdravljamo svaku inicijativu koja će ljude potaknuti na više kretanja i aktivniji život" , istaknuo je Mihael Sedmak, CEO u Agency04.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. „Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, a njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima" napomenuli su iz Sindikata biciklista.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. "Cycle Friendly Employer" organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi se također željele pronaći na europskoj karti i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr

13.05.2022. 11:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.05.2022. 16:09
    I bolje najzdravije i najeftinije vozilo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh