« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
HUMANITARNO

U Hrvatskoj započinje kampanja „Podrška Ukrajincima“

Međunarodna kampanja „Podrška Ukrajincima“ započinje u Hrvatskoj s ciljanom ponudom ukrajinskih proizvoda u domaćim trgovinama

Pomoć je potrebna
Pomoć je potrebna (Arhiva)
Više o

humanitarna akcija

,

kampanja

,

Pomoć Ukrajincima

,

Biosphere Corporation

Biosphere Corporation, najveći ukrajinski proizvođač i distributer proizvoda za kućanstvo i higijenu, pokreće međunarodnu izvoznu kampanju „Podrška Ukrajincima" („Support Ukrainians") u suradnji s vodećim hrvatskim trgovačkim lancima pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije u Zagrebu naglasili su da je kampanja dio zajedničke inicijative kompanije Biosphere Corporation i vodećih europskih trgovačkih lanaca namijenjene podršci ukrajinskim proizvođačima, kao i podršci socijalnoj i gospodarskoj stabilnosti Ukrajine u trenutnim izazovnim i teškim vremenima.

Cilj je kampanje postaviti posebno brendirane prodajne police s ukrajinskim proizvodima u vodećim hrvatskim trgovačkim lancima kako bi se skrenula pozornost javnosti na proizvode koji su proizvedeni i razvijeni u Ukrajini.

Kampanja ima i humanitarni karakter jer će Biosphere Corporation određeni iznos novca od svakog prodanog artikla donirati UNICEF-u Ukrajina, međunarodnoj organizaciji koja pomaže djeci i njihovim obiteljima pogođenim ratom u Ukrajini.

Komentirajući lansiranje kampanje, direktor Biosphere Corporation Andriy Zdesenko rekao je kako je ideja o projektu nastala već u prvim danima rata u Ukrajini. „Za Biosphere Corporation važno je ne samo pojačati naš izvoz kako bismo podržali proizvodnju u Ukrajini već predvoditi društvenu misiju koja će imati značajan učinak u vidu podrške ukrajinskom narodu. Stoga želimo uspostaviti suradnju s eminentnom međunarodnom organizacijom - UNICEF-om u Ukrajini i donirati dio od svake prodane jedinice proizvoda za pomoć djeci u Ukrajini. Danas je izvoz ukrajinskih proizvoda ključan za ukrajinske proizvođače. Kupnjom proizvoda proizvedenih u Ukrajini, hrvatski potrošači dobivaju ne samo proizvode vrhunske kvalitete već i direktno pomažu ukrajinskim poduzećima da održavaju proizvodnju u Ukrajini, isplate plaće, poreze i sačuvaju radna mjesta. Vrlo sam zahvalan Republici Hrvatskoj na sveobuhvatnoj potpori Ukrajini. Nakon pokretanja kampanje u Hrvatskoj, imamo plan proširiti našu kampanju i na druge europske države u bliskoj budućnosti", zaključio je Zdesenko.

Konferenciju za medije podržali su svojim dolaskom Hrvatska gospodarska komora, predstavnici UNICEF-a u Hrvatskoj te predstavnici vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca.

Kampanja će se u Hrvatskoj provoditi uz podršku Veleposlanstva Ukrajine. „Iznimno nam je zadovoljstvo što su trgovački lanci u Hrvatskoj prepoznali ovu važnu kampanju i što će postati pioniri u podršci ukrajinskim poduzećima i ukrajinskom narodu. Ovo je još jedan dokaz solidarnosti i prijateljske podrške Ukrajini u ovim iznimno teškim vremenima za ukrajinski narod, borbe protiv ruskog agresora, borbe za slobodu i neovisnost Ukrajine, borbe za slobodu Europe i cijelog svijeta", zaključio je Vasyl Kyrylych, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

10.05.2022. 18:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh