« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
USUSRET LJETU

Bezvremenske vježbe za izgradnju savršene figure

Bliži se ljeto i vrijeme godišnjih odmora kada ćete, htjeli ili ne, morati pokazati svoju figuru. Šlaufove ne želite, stoga proučite ove vježbe i prionite na trening

Više o

vježbanje

,

ljeto

,

vježbe

,

trening

,

figura

Stojeće povlačenje kablom na trbuh - ovo je jedna od najefektivnijih vježbi koja se fokusira na trbušne mišiće i opiranje rotaciji. Osim mišića vježba je vrlo učinkovita u podržavanju opće stabilnosti i držanja tijela. Pogledajte video.

Jednoručno veslanje bučicom u pretklonu - pomoću ove vježbe trenirate gornji dio leđa, i muskulaturu ruke. No zbog toga što je otpor samo na jednoj strani tijela, mnogi od mišića stabilizatora, koji se opiru rotaciji, također su uključeni u vježbu. Pogledajte video.

Sklekovi - sklekovi su prilično podcijenjena ali ekstremno efektna vježba za trening prsa, ramena i tricepsa. Kao i kod svake vježbe gdje se radi s težinom vlastitog tijela, mnogi od mišića stabilizatora su uključeni, što je čini efektnijom i smanjuje rizik od ozljede. Savjet: izbjegavajte često viđeni položaj šaka u odnosu na pod pod 90 stupnjeva. Ovo radi veliki stres na zglobove. Umjesto toga koristite oslonce za sklekove, bučice ili vlastite ruke koja moraju biti ispružene, a šake skupljene. Pogledajte video.

Pregib pomoću lopte - ova vježba koja se bazira na stabilnosti odličan je način treninga za mišiće nogu (gluteuse i zadnju ložu). Osim toga, vježba odlično zamjenjuje skupe sprave, potiče funkcionalnu kontrakciju mišića nogu, te zahtjeva samo loptu zbog čega je pogodna i za izvođenje kod kuće. Kako budete napredovali, vježbu možete izvoditi i samo s jednom nogom. Pogledajte video.

˝Deblo˝ na lopti - ovo je odlična vježba za trbušne kao i mišiće stabilizatore. Naime, stavlja izazov na stabilizatore u vrlo funkcionalnom pokretu (opiranje ekstenziji leđa), a intenzitet same vježbe može se modificirati tijekom izvođenja (pomaknite loptu lagano prema sebi kada osjetite da vam je prenaporno održavati stabilnost). Također je pogodna za izvođenje kod kuće. Pogledajte video.

Iskorak unatrag bučicama - pomoću ove vježbe trenirate sve glavne mišiće donjeg dijela tijela kao i podlakticu koja je uključena u držanje utega. Manji iskorak bolje radi vaše kvadricepse, dok veći (koji se više preporuča) bolje angažira zadnju ložu i gluteuse. Vježba je jednostavna za naučiti, a ne radi stres na koljena kao standardni iskorak. Pogledajte video.

Mrtvo dizanje - ovo je ultimativna vježba za cijelo tijelo, a njome trenirate sve glavne mišiće stražnjeg dijela tijela, uključujući zadnju ložu, gluteuse i latove. Pogledajte video.

05.05.2010. 14:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    n
    06.05.2010. 10:34
    Šlaufove ne želite --- ma tko ste vi da znate što ja želim ? :) Glupi modni časopisi... Želim uživati do mora i na moru bez razmišljanja o tome imam li "šlauf" oko struka ;) ! Pozdrav !
  2. avatar
    vknez
    07.05.2010. 11:24
    bezveze shrpane vježbe...
    bezvremenske hahaha. jedino bezvremensko je tu deadlift (mrtvo dizanje). najbolje su takve vrste vježbi gdje se aktivira što više grupa mišića. tu spada i recimo čučanj s utezima i bench press. preporučam vježbe gdje baratate samo svojim tijelom - sklekovi, zgibovi, trbušnjaci, sklopke, spuštanja na razboju i sl...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh